Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Ένοχος για ψευδείς καταθέσεις στο FBI δήλωσε ο πρώην σύμβουλος του Trump George Papadopoulos

ΗΠΑ: Ένοχος για ψευδείς καταθέσεις στο FBI δήλωσε ο πρώην σύμβουλος του Trump George Papadopoulos
O Papadopoulos παρεμπόδισε την έρευνα του FBI σχετικά με τις πιθανές διασυνδέσεις της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016
Ένοχος ότι έδωσε ψευδείς καταθέσεις σε πράκτορες του FBI, δήλωσε ο George Papadopoulos, όπως γνωστοποίησε σήμερα (30/10/2017) ο ομοσπονδιακός ειδικός εισαγγελέας, όντας ο τρίτος κατά σειρά σύμβουλος του επιτελείου που είχε αναλάβει την προεκλογική εκστρατεία του προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump, που βρίσκεται αντιμέτωπος με ποινικές διώξεις.
Ο Papadopoulos είναι δικηγόρος από το Σικάγο που εξειδικεύεται σε ενεργειακά θέματα, ενώ συμμετείχε στη ομάδα συμβούλων του Trump κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του 2016.
Ο δικηγόρος δήλωσε ένοχος στις 5 Οκτωβρίου σε μια υπόθεση που γνωστοποιήθηκε σήμερα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου του εισαγγελέα.
Μέσω των ψευδών δηλώσεών του, ο Papadopoulos «παρεμπόδισε την έρευνα του FBI που βρίσκεται σε εξέλιξη σχετικά με τις πιθανές διασυνδέσεις ή τον ενδεχόμενο συντονισμό μεταξύ των προσώπων που συνδέονταν με την εκστρατεία και της ρωσικής κυβέρνησης με στόχο την ανάμειξη (της Μόσχας) στις προεδρικές εκλογές του 2016», αναφέρεται στο έγγραφο που υπέγραψε ο εισαγγελέας Robert Mueller.
Νωρίτερα σήμερα, παραδόθηκε στο FBI ο Paul Manafort, πρώην διευθυντής της προεκλογικής εκστρατείας του Trump, στο πλαίσιο της ίδιας έρευνας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης