Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street - Πιέσεις από General Motors, ΑMD

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street - Πιέσεις από General Motors, ΑMD
Οι μετοχές των General Motors και Advanced Micro Devices καταγράφουν σημαντικές απώλειες, ασκώντας πιέσεις στην αγορά
Με μεικτά πρόσημα άνοιξε σήμερα (30/10/2017) η Wall Street, με τους δείκτες να υποχωρούν από τα ιστορικά υψηλά που «άγγιξαν» την περασμένη εβδομάδα, καθώς οι μετοχές των General Motors και Advanced Micro Devices καταγράφουν σημαντικές απώλειες, ασκώντας πιέσεις στην ευρύτερη αγορά.
Περί τις 16:00, ο Dow Jones Industrial average υποχωρούσε κατά 0,12%, στις 23.405,02 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραφε απώλειες 0,17% και κινείτο στις 2.576,78 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείτο κατά 0,17% υψηλότερα, στις 6.712,55 μονάδες.
Η μετοχή της General Motors υποχωρούσε κατά 2,4%, καθώς η Goldman Sachs την υποβάθμισε σε «sell», σημειώνοντας ότι «βλέπει» μια πτώση της τάξεως του 28% στους επόμενους 12 μήνες. 
Οι μετοχές της Advanced Micro Devices βρίσκονται επίσης υπό πίεση, καταγράφοντας απώλειες 5,1%, καθώς οι αναλυτές της Morgan Stanley προειδοποίησαν για μια μείωση της ζήτησης, ενώ υποβάθμισαν τη μετοχή της εταιρείας σε «underweight».
Οι δύο εταιρείες ασκούν σήμερα έντονες πιέσεις στον S&P 500, ενώ από την αρχή του έτους σημειώνουν άνοδο, με την GM να ενισχύεται κατά 28,1% και την AMD να καταγράφει κέρδη 4,4%.
Την ίδια ώρα, η μετοχή της CalAtlantic Group σημείωνε «άλμα» 21,2%, καθώς η εταιρεία κατασκευής κατοικιών ανακοίνωσε ότι θα εξαγοραστεί από την επίσης κατασκευαστική Lennar Corp, έναντι 9,3 δισ. δολ., δημιουργώντας τη μεγαλύτερη κατασκευαστική εταιρεία στις ΗΠΑ.
Οι μετοχές της τελευταίας υποχωρούσαν κατά 2,7%.



Οι αμερικανικές μετοχές προέρχονται από μία ακόμη συνεδρίαση ρεκόρ, με τον S&P 500 και τον Nasdaq να τερματίζουν σε ιστορικά υψηλά, καθώς βρήκαν στήριξη σε μια σειρά από ισχυρά τριμηνιαία αποτελέσματα από μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες, όπως η Microsoft, η Alphabet και η Amazon.
Αυτή την εβδομάδα, τα «βλέμματα» των επενδυτών θα στραφούν στα αποτελέσματα των Apple, Starbucks, Qualcomm και Tesla, μεταξύ άλλων.
Μέχρι την περασμένη Παρασκευή (27/10), περισσότερες από τις μισές εταιρείες του S&P 500 είχαν αναφέρει αποτελέσματα για το γ’ τρίμηνο του 2017, με το 76% να αναφέρουν κέρδη καλύτερα των προσδοκιών και το 67% να αναφέρουν καλύτερες πωλήσεις, σύμφωνα με στοιχεία της FactSet.
Στα οικονομικά νέα της ημέρας, αξιοσημείωτη άνοδο κατέγραψαν οι καταναλωτικές δαπάνες στις ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο του 2017, «αγγίζοντας» μάλιστα υψηλά 8 ετών, κατά την περίοδο δηλαδή που ξεκίνησε η τρέχουσα οικονομική ανάκαμψη της χώρας.
Ειδικότερα, οι καταναλωτικές δαπάνες ενισχύθηκαν κατά 1% - στη μεγαλύτερη άνοδο από τα μέσα του 2009 - ξεπερνώντας σε μεγάλο βαθμό τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν άνοδο της τάξεως του 0,1%.
Σε ό,τι αφορά το προσωπικό εισόδημα αυξήθηκε κατά 0,4%.
Στο «μέτωπο» των εμπορευμάτων, ανοδικά κινείται σήμερα το πετρέλαιο, εν μέσω των προσδοκιών ότι ο ΟΠΕΚ θα επεκτείνει τη συμφωνία για περικοπή της παραγωγής και μετά τον Μάρτιο του 2018.
Περί τις 16:30, το αργό ενισχυόταν κατά 0,4%, στα 54,1 δολ. ανά βαρέλι, ενώ το Brent κινείτο κατά 0,5% υψηλότερα, στα 60,4 δολ. ανά βαρέλι.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης