Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Επικρατέστερος για τη Fed ο Powell αλλά ο Trump μπορεί να αλλάξει γνώμη

ΗΠΑ: Επικρατέστερος για τη Fed ο Powell αλλά ο Trump μπορεί να αλλάξει γνώμη
Ο Trump  κλίνει προς τον διορισμό του διοικητή της, Jerome Powell, ως επόμενου προέδρου της Fed
Την ερχόμενη εβδομάδα (30/10 - 3 /11) κατά  πάσα πιθανότητα ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump πρόκειται να ανακοινώσει την επιλογή του για την προεδρία της αμερικανικής ομοσπονδιακής τράπεζας (Fed) και με ένα tweet του έδωσε την αίσθηση του δράματος σε ένα γεγονός που συνήθως δεν έχει τέτοια στοιχεία.
Ο Trump  κλίνει προς τον διορισμό του διοικητή της, Jerome Powell, ως επόμενου προέδρου της Fed.
«Οι άνθρωποι αναμένουν με ανυπομονησία την απόφασή μου για το ποιος θα είναι ο επόμενος επικεφαλής της Fed» δήλωσε ο Trump με σύντομο βίντεο του Instagram που έστειλε στους 41 εκατομμύρια χρήστες του Twitter τους οπαδούς του.
«Θα είναι ένα πρόσωπο που ελπίζουμε ότι θα κάνει μια φανταστική δουλειά. Έχω κάποιον ιδιαίτερο κατά νου. Θα εντυπωσιαστείτε», υποσχέθηκε ο Trump.
Η υποστήριξη του Trump προς τον Powell δεν είναι ακόμη τελική, προειδοποίησαν πηγές κοντά στον Αμερικανό πρόεδρο, λέγοντας πως η προεδρική θέση θα μπορούσε να αλλάξει γνώμη ανά πάσα στιγμή.
Ωστόσο, η προτίμησή του για τον Powell μειώνει τις πιθανότητες της  Janet Yellen να έχει μία δεύτερη θητεία στη σημαντικότερη κεντρική τράπεζα του κόσμου, όπως παρατηρεί το Bloomberg.
Η πρώτη θητεία της Yellen λήγει τον Φεβρουάριο 2018 και ο Trump έχει να επιλέξει από έναν κατάλογο πέντε υποψηφίων, συμπεριλαμβανομένου του Powell.
Οι άλλοι υποψήφιοι  είναι ο οικονομολόγος του Πανεπιστημίου του Stanford John Taylor, ο πρώην κυβερνήτης της Fed Kevin Warsh και ο διευθυντής του Εθνικού Οικονομικού Συμβουλίου Gary Cohn.
Η υποψηφιότητα Powell εκλαμβάνεται  από τους επενδυτές ως ένα σήμα για τη συνέχιση της ασκούμενης νομισματικής πολιτικής.
Πάντως οι σύμβουλοι του Trump τον κατευθύνουν προς την επιλογή του Powell ή του Taylor για τη θέση, σύμφωνα με πηγές, που έχουν γνώση των συζητήσεων.
Ο Powell έχει την εύνοια του υπουργού Οικονομικών  Steven Mnuchin και ο Taylor του αντιπροέδρου Mike Pence, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης