Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καταλονία: Είναι και θα παραμείνει πρόεδρος ο Puigdemont, δήλωσε ο Junqueras

Καταλονία: Είναι και θα παραμείνει πρόεδρος ο  Puigdemont, δήλωσε ο Junqueras
O πρέσβης της Ισπανίας στη Γαλλία Fernando Carderera  δήλωσε ότι ο Puigdemont μπορεί να θέσει υποψηφιότητα στις περιφερειακές εκλογές στις 21/12
«Είναι και θα παραμείνει πρόεδρος» της Καταλονίας ο C. Puigdemont δήλωσε ο αποπεμφθείς αντιπρόεδρος της καταλανικής κυβέρνησης, Oriol Junqueras, σε συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα.
Όπως δήλωσε στην εφημερίδα El Punt-Avui «ο C. Puigdemont είναι και θα παραμείνει πρόεδρος της κυβέρνησης και η  Carme Forcadell, είναι και θα μείνει πρόεδρος του κοινοβουλίου και αυτό θα παραμείνει έτσι μέχρι οι πολίτες να αποφασίσουν το αντίθετο σε ελεύθερες εκλογές», κάνοντας μάλιστα λόγο για πραξικόπημα ενάντια στην Καταλονία.
Στο μεταξύ, ο πρέσβης της Ισπανίας στη Γαλλία Fernando Carderera , δήλωσε στο ραδιόφωνο Europe 1 ότι ο Puigdemont μπορεί να θέσει υποψηφιότητα στις περιφερειακές εκλογές που έχουν προκηρυχθεί από την ισπανική κυβέρνηση στις 21 Δεκεμβρίου, «εκτός και αν η δικαιοσύνη πάρει διαφορετική αποφάση».
Όπως είπε, «όλος ο κόσμος πρέπει να συμμετέχει και ο κ. Puigdemont καλείται να θέσει την υποψηφιότητα του.
Μπορεί να το κάνει».
Σύμφωνα με τον Fernando Carderera «μπορεί να παρουσιάσει την υποψηφιότητα του στις εκλογές» και είναι «εναπόκειται στους δικαστές να αποφασίσουν αν είναι εκτός νόμου ή όχι».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης