Τελευταία Νέα
Διεθνή

Guardian: Η επικεφαλής του AfD A. Weidel έχει σαν πρότυπο τη M. Thatcher, που ανόρθωσε τη Βρετανία

Guardian: Η επικεφαλής του AfD A. Weidel έχει σαν πρότυπο τη M. Thatcher, που ανόρθωσε τη Βρετανία
Για την πρώην αρχηγό του AfD Frauke Petry, η Weidel είπε ότι ήταν κρίμα και λάθος της που αποχώρησε από το κόμμα
Η Alice Weidel, επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), είπε ότι το πολιτικό της πρότυπο είναι η Margaret Thatcher, που κατάφερε να στήσει τη Βρετανία ξανά στα πόδια της, όταν ήταν μπροστά στο φάσμα της οικονομικής καταστροφής, όπως γράφει ο Guardian.
H Weidel σε συνέντευξή της στη γερμανική εφημερίδα Bild am Sonntag, είπε επίσης ότι το κόμμα της που με ποσοστό 13% μπήκε πρόσφατα για πρώτη φορά στο γερμανικό κοινοβούλιο, σκοπεύει να είναι μέρος κυβερνητικού συνασπισμού το 2021.
Βέβαια, αυτό θα είναι δύσκολο, αφού κανένα άλλο κόμμα δεν θέλει να συνεργαστεί μαζί του.
Προς το παρόν το AfD θα ασκήσει αντιπολίτευση, αλλά ο μακροπρόθεσμος στόχος του είναι να χαράξει πολιτική και αυτή που ακολούθησε η Thatcher στη Βρετανία είναι ένας καλός οδηγός, σύμφωνα με τη Weidel.
"Η Margaret Thatcher είναι το πολιτικό μου πρότυπο, γιατί πήρε τη Βρετανία όταν ήταν στα πρόθυρα της οικονομικής καταστροφής και την ανόρθωσε ξανά" δήλωσε χαρακτηριστικά η Weidel.
Η Weidel που είναι ομοφυλόφιλη είπε ότι η σύντροφός της και οι δύο υιοθετημένοι γιοι της θα μετακομίσουν από την Ελβετία στο Βερολίνο, ενώ χαρακτήρισε πολύ μικρό το ποσοστό (18%) των γυναικών ψηφοφόρων του AfD, προσθέτοντας ότι το κόμμα θα πρέπει να προσελκύσει περισσότερες.
Δήλωσε επίσης υπέρ της ελεύθερης φροντίδας των παιδιών και των παιδικών σταθμών, επειδή βοηθούν τις οικογένειες, ενώ κατηγόρησε τη Frauke Petry, πρώην αρχηγό του κόμματος, επειδή το εγκατέλειψε την επομένη των γερμανικών εκλογών.
"Ήταν κρίμα αυτό που έκανε, νομίζω ότι πήρε τη λάθος απόφαση" σχολίασε σχετικά.
Η Petry ίδρυσε αυτό τον μήνα το "Μπλε Κόμμα" υποσχόμενη μία λογική συντηρητική ατζέντα και κατηγορώντας τους ηγέτες του AfD για τις ακραίες απόψεις τους.
Τον Σεπτέμβριο του 2017 η Weidel είχε βρεθεί στο επίκεντρο της δημοσιότητας όταν αποκαλύφθηκε ότι αποκάλεσε "γουρούνια" τη γερμανική κυβέρνηση, αλλά και ότι ισχυρίστηκε πως οι Γερμανοί δεν θα πρέπει να έχουν ενοχές για τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο και ότι η μετανάστευση φταίει για αυτόν.
H Weidel  που θεωρείται μία μετριοπαθής φωνή μέσα στο ακροδεξιό AfD, πήρε αποστάσεις από το συγκεκριμένο e-mail, από το οποίο έγιναν οι παραπάνω αποκαλύψεις.
Ο εκπρόσωπος του AfD Christian Luth ανέφερε ότι ήταν ψεύτικο και ότι η Weidel του είπε πως δεν είχε γράψει τίποτα τέτοιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης