Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανησυχία στην Κίνα για την αλματώδη αύξηση των δανείων μέσω διαδικτύου - Αυστηρότερη η εποπτεία

Ανησυχία στην Κίνα για την αλματώδη αύξηση των δανείων μέσω διαδικτύου - Αυστηρότερη η εποπτεία
Οι πρώτοι κανόνες για τον έλεγχο των δανείων μέσω διαδικτύου αναμένονται το επόμενο εξάμηνο, το αργότερο μέχρι τον Μάρτιο 2018
Η Κίνα εντείνει την εποπτεία, όσον αφορά στα δάνεια τα οποία χορηγούνται από εταιρείες μέσω διαδικτύου, εν μέσω αυξανόμενων ανησυχιών για τη δραστηριοποίηση ιδιωτών στον τομέα αυτό.
Ήδη η κεντρική τράπεζα της Κίνας έχει εκπονήσει ειδικές ρυθμίσεις για τον έλεγχο του online χρηματοοικονομικού κινδύνου.
Σύμφωνα με τις κινεζικές τραπεζικές αρχές, το Πεκίνο θα βελτιώσει τους κανονισμούς για όλες τις επιχειρήσεις χρηματοδότησης μέσω διαδικτύου ενώ όλες οι χρηματοδοτικές δραστηριότητες θα βρίσκονται υπό διαρκή εποπτεία.
Οι ταχέως αναπτυσσόμενες εταιρείες χορήγησης δανείων μέσω διαδικτύου στην Κίνα έχουν κατηγορηθεί ότι εκμεταλλεύονται ρυθμιστικά κενά για να χρεώνουν υπερβολικά υψηλά επιτόκια.
Οι πρώτοι κανόνες για τον έλεγχο των δανείων μέσω διαδικτύου αναμένονται το επόμενο εξάμηνο, το αργότερο μέχρι τον Μάρτιο 2018.
Το 2017 η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας πρόσθεσε και προϊόντα διαχείρισης κεφαλαίων στη ρυθμιστική της εποπτεία καθώς επιδιώκει να περιορίσει τους κινδύνους για το χρηματοπιστωτικό σύστημα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης