Τελευταία Νέα
Διεθνή

Schulz: Να γίνουν νέες εκλογές εάν αποτύχουν οι διαπραγματεύσεις για σχηματισμό κυβέρνησης Τζαμάικα

Schulz: Να γίνουν νέες εκλογές εάν αποτύχουν οι διαπραγματεύσεις για σχηματισμό κυβέρνησης Τζαμάικα
Tην επιθυμία του να παραμείνει πρόεδρος του SPD εξέφρασε ο Μ. Schulz
Θα πρέπει να γίνουν νέες εκλογές σε περίπτωση που αποτύχουν οι διαπραγματεύσεις (για σχηματισμό κυβέρνησης Τζαμάικα) μεταξύ Χριστιανοδημοκρατών (CDU-CSU), Φιλελευθέρων (FDP) και Πρασίνων (Die Gruenen), υπογράμμισε ο  πρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (SPD) Μ. Schulz σε κοινή συνέντευξή του στις εφημερίδες του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Funke.
Όπως ο ίδιος ανέφερε «δεν θα συμμετάσχουμε σε μεγάλο συνασπισμό (με τους Χριστιανοδημοκράτες).
Εάν αποτύχουν οι διαπραγματεύσεις (για σχηματισμό κυβέρνησης Τζαμάικα) μεταξύ Χριστιανοδημοκρατών (CDU-CSU), Φιλελευθέρων (FDP) και Πρασίνων (Die Gruenen) θα πρέπει να γίνουν νέες εκλογές.
Την ευθύνη γι αυτό θα την φέρουν η κ. Merkel (CDU), ο κ. Seehofer (CSU), ο κ. Lindner  (FDP) και ο κ. Εζντεμιρ (Die Gruenen)».
Ακόμη, σημείωσε ότι «λάβαμε την απόφαση να πάμε στην αντιπολίτευση έχοντας πλήρη συνείδηση των συνεπειών.
Τυχόν συνασπισμός "Τζαμάικα" μεταξύ CDU, CSU, FDP και Πρασίνων θα είναι επώδυνος για τη χώρα.
Ο ελάχιστος κοινός παρονομαστής είναι για τα κόμματα αυτά το πρωταρχικό μέλημα. Κατά τις διερευνητικές συζητήσεις υπάρχει διαμάχη ακόμα και για μηδαμινά θεματάκια».
Κληθείς να απαντήσει εάν θα θέσει ξανα υποψηφιότητα για καγκελάριος είπε πως δεν τίθεται τέτοιο θέμα «αυτή τη χρονική στιγμή.
Εάν θέλουμε να κατακτήσουμε την καγκελαρία στο ορατό μέλλον θα πρέπει να μεταρρυθμίσουμε ριζικά το κόμμα», ενώ σημείωσε την επιθυμία του να παραμείνει πρόεδρος του SPD «υπό την προϋπόθεση ότι θα λάβω την πλειοψηφία στο συνέδριο του κόμματος».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης