Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στην Κολομβία φιλιξενούνται 470.000 Βενεζουελάνοι – Τι δήλωσε ο Κολομβιανός πρόεδρος Santos

Στην Κολομβία φιλιξενούνται 470.000 Βενεζουελάνοι – Τι δήλωσε ο Κολομβιανός πρόεδρος Santos
Περίπου 470.000 Βενεζουελάνοι έχουν εισέλθει στη χώρα μας, δήλωσε ο Κολομβιανός πρόεδρος, Juan Manuel Santos
Σε 470.000 ανέρχεται ο αριθμός των πολιτών της Βενεζουέλας που φιλοξενούνται πλέον στην Κολομβία, που  φέρει το βάρος της πολιτικής και οικονομικής κρίσης που μαίνεται στην Βενεζουέλα, σύμφωνα με τον Κολομβιανό πρόεδρος, Juan Manuel Santos.
Μάλιστα, η Κολομβία είναι η χώρα που «πλήττεται περισσότερο» από τις παρενέργειες της οικονομικής και πολιτικής κρίσης της Βενεζουέλας, όπως σημείωσε ο Juan Manuel Santos  κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Μπογοτά. Όπως ανέφερε «έχουμε κάνει τεράστιες προσπάθειες για να εκτονώσουμε αυτήν την κρίση, ώστε να επιτύχουμε μια είδους δημοκρατική και ειρηνική λύση».
Ο Κολομβιανός πρόεδρος κάλεσε για λήψη «πρωτοβουλιών που θα επιτρέψουν μια μετάβαση στην δημοκρατία» στη χώρα αυτή, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση του προέδρου Ν. Μaduro ότι «καταστρέφει τη δημοκρατία».
Σύμφωνα με εκτιμήσεις των υπηρεσιών μετανάστευσης της Κολομβίας, ο αριθμός των πολιτών της Βενεζουέλας πριν από τρεις μήνες που είχαν εισέλθει στην χώρα ανερχόταν σε 340.000, ενώ σήμερα «εκτιμάται ότι περίπου 470.000 Βενεζουελάνοι έχουν εισέλθει στη χώρα μας, 202.000 νομότυπα και 267.000 παράτυπα», όπως ανέφερε ο πρόεδρος Santos.
Ωστόσο, οι αρχές δεν προσδιόρισαν πότε ξεκίνησε η αύξηση της ροής μεταναστών από τη Βενεζουέλα στην Κολομβία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης