Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το AFD ζητάει προσωπικά δεδομένα των δημοσιογράφων που θα καλύψουν το εθνικό συνέδριο του κόμματος

tags :
Το AFD ζητάει προσωπικά δεδομένα των δημοσιογράφων που θα καλύψουν το εθνικό συνέδριο του κόμματος
Αυτή είναι μια απαράδεκτη διείσδυση στις ιδιωτικές υποθέσεις δημοσιογράφων
Το κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AFD) θέλει να έχει πρόσβαση σε δεδομένα σχετικά με την χώρα προέλευσης και τις πολιτικές απόψεις των δημοσιογράφων, που θέλουν να καλύψουν το εθνικό συνέδριο του κόμματος τον Δεκέμβριο 2017.
Οι δημοσιογράφοι που εγγράφονται για να καλύψουν τη διάσκεψη στο Ανόβερο καλούνται να ελέγξουν ένα πλαίσιο, στο οποίο συμφωνούν για τη συλλογή, αποθήκευση και χρήση των παρεχόμενων προσωπικών δεδομένων, όπως το όνομα, το μέσο και τον κωδικό πρόσβασης, καθώς και τα "ειδικά δεδομένα".
Το έντυπο παραπέμπει στο νόμο περί προστασίας των δεδομένων της Γερμανίας, το οποίο περιλαμβάνει τέτοια «ειδικά δεδομένα», όπως το φυλετικό και εθνικό υπόβαθρο, τις πολιτικές απόψεις, τις θρησκευτικές ή φιλοσοφικές πεποιθήσεις, την ιδιότητα σε συνδικάτα, την υγεία ή τον σεξουαλικό προσανατολισμό.
Άλλα κόμματα απαιτούν βασικές πληροφορίες για την εγγραφή δημοσιογράφων, αλλά δεν ζητούν τέτοια προσωπικά στοιχεία.
"Αυτή είναι μια απαράδεκτη διείσδυση στις ιδιωτικές υποθέσεις δημοσιογράφων", ανέφερε ο Hendrik Zoerner, εκπρόσωπος της γερμανικής ένωσης δημοσιογράφων.
"Καλούμε το AfD να αποσύρει αμέσως την απαιτούμενη συμφωνία."
Οι γερμανικές ομάδες υποστήριξης των πολιτικών δικαιωμάτων, κινητοποιούνται για να διοργανώσουν μεγάλη διαδήλωση στο Ανόβερο κατά τη διάρκεια του συνεδρίου. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης