Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εντείνεται η διαμάχη Toshiba – Western Digital σχετικά με την πώληση της μονάδας παραγωγής μικρο-τσιπ

tags :
Εντείνεται η  διαμάχη Toshiba – Western Digital σχετικά με την πώληση της μονάδας παραγωγής μικρο-τσιπ
Μετά από μια μακρά, αμφισβητούμενη δημοπρασία, η Toshiba συμφώνησε τον Σεπτε΄μβριο 2017  να πουλήσει το βραβευμένο τμήμα της σε μια κοινοπραξία με επικεφαλής την Bain Capital
Νέο επεισόδιο προστέθηκε στη διαμάχη ανάμεσα στην αμερικανική Western Digital και την ιαπωνική Toshiba, σχετικά με την πώληση της κορυφαίας μονάδας παραγωγής μικρο-τσιπ που χρησιμοποιείται σε μνήμες υπολογιστών.
Η Western Digital δήλωσε ότι απέρριψε την απαίτηση της Toshiba, να αποσύρει ένα σύνολο νομικών δικαιωμάτων που εμποδίζει την πώληση της μονάδας μνήμης Toshiba SK Hynix αξίας 18 δισεκατομμυρίων δολαρίων, καθώς η αμερικανική εταιρεία, κατέχει ποσοστό μαζί με τον ιαπωνικό κολοσσό στην SanDisk.
Λόγω του αδιεξόδου των όρων, η Western Digital δεν πιστεύει ότι θα συμμετάσχει σε ένα επερχόμενο γύρο επενδύσεων στο εργοστάσιο τσιπ της Toshiba.
Η Toshiba αμφισβήτησε τον ισχυρισμό της Western Digital σχετικά με τις συνομιλίες, λέγοντας σε δήλωσή της την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017στο Reuters, ότι ήταν "αναληθές" ότι η Toshiba είχε ζητήσει τέτοιους όρους.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Western Digital, Steve Milligan, έκανε τις παρατηρήσεις σχετικά με μια κλήση επενδυτή για το γ΄ 3μηνο του 2017.
Η εταιρεία ανακοίνωσε καθαρό εισόδημα 681 εκατομμυρίων δολαρίων ή 2,23 δολάρια ανά μετοχή το πρώτο τρίμηνο που έληξε στις 29 Σεπτεμβρίου, σε σύγκριση με καθαρή ζημία ύψους 366 εκατομμυρίων δολαρίων ή 1,28 δολάρια ανά μετοχή πριν από ένα χρόνο.
Μετά από μια μακρά, αμφισβητούμενη δημοπρασία, η Toshiba συμφώνησε τον Σεπτε΄μβριο 2017  να πουλήσει το βραβευμένο τμήμα της σε μια κοινοπραξία με επικεφαλής την Bain Capital.
Η Western Digital, η οποία έγινε συνεργάτης της Toshiba στην εξαγορά της SanDisk το 2016, ζήτησε εντολή από το Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο, υποστηρίζοντας ότι οποιαδήποτε συμφωνία θα χρειαστεί η συγκατάθεσή της.
Ενώ η σύγκρουση για τη συγχώνευση μαίνεται, η Toshiba έχει προχωρήσει με σχέδια να επενδύσει στη νέα της μονάδα Fab 6.
Αυτό το μήνα, η Toshiba δήλωσε ότι βρίσκεται σε συζητήσεις για ένα δεύτερο γύρο επένδυσης 980 εκατομμυρίων δολαρίων στην μονάδα.
Ο Milligan αποκάλυψε κάποιες λεπτομέρειες σχετικά με αυτές τις διαπραγματεύσεις.
"Δεν θα συμφωνήσουμε με όρους όπως η SanDisk να παραιτηθεί μονομερώς ή να αρνηθεί τα δικαιώματα συγκατάθεσής της ως προϋπόθεση συμμετοχής, όπως προτείνει η Toshiba.
Συνεπώς, αυτή τη στιγμή, δεν είμαστε σίγουροι ότι θα επιτευχθεί συμφωνία και για το επόμενο επενδυτικό τμήμα ", δήλωσε ο Milligan

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης