Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κρεμλίνο: Οι πιθανές νέες κυρώσεις των ΗΠΑ κατά της Ρωσίας προκαλούν ανησυχία

Κρεμλίνο: Οι πιθανές νέες κυρώσεις των ΗΠΑ κατά της Ρωσίας προκαλούν ανησυχία
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov, έκανε λόγο για «προκατάληψη» της Ουάσινγκτον απέναντι στη Μόσχα
Την έντονη ανησυχία του απέναντι στις πιθανές νέες κυρώσεις που εξετάζουν οι ΗΠΑ εναντίον της Ρωσίας εξέφρασε σήμερα (27/10) το Κρεμλίνο, μέσω του εκπροσώπου του Dmitry Peskov, κάνοντας λόγο για «βαθιά προκατάληψη» της Ουάσινγκτον απέναντι στη Μόσχα.
Συγκεκριμένα, ο Peskov δήλωσε ότι πιθανέες νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας «αποτελούν αιτία ανησυχίας» καθώς και ότι «αντανακλούν τη μη φιλική, και ακόμα και εχθρική στάση της Ουάσινγκτον εναντίον της Μόσχας».
Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου τόνισε ότι η απαγόρευση του Twitter απέναντι στις διαφημίσεις των ρωσικών μέσων ενημέρωσης υποκινήθηκε από τις «βαθιές προκαταλήψεις εναντίον της Ρωσίας», οι οποίες θέτουν ανησυχίες για τα μέσα της χώρας.
Σε ότι αφορά τις χθεσινές (26/10) στρατιωτικές ασκήσεις της Ρωσίας, στις οποίες παρευρέθηκε και ο πρόεδρος Vladimir Putin, ο Peskov δήλωσε ότι είχαν διαδικαστικό χαρακτήρα και δε συνδέονται άμεσα με τις διεθνείς εξελίξεις.
Υπενθυμίζουμε ότι κατά τις ασκήσεις, η Μόσχα δοκίμασε όλες τις δυνάμεις της που σχετίζονται με τα πυρηνικά της όπλα, ενώ πραγματοποίησε και τη δοκιμή τεσσάρων διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων.
Ωστόσο, η άμεση εμπλοκή του ρώσου προέδρου στην εποπτεία της εκτόξευσης των βαλλιστικών πυραύλων αποτελεί γεγονός που σπάνια έχει αναφερθεί στο παρελθόν από το Κρεμλίνο.
Παρά το γεγονός ότι ο Peskov δε διευκρίνησε τον ακριβή ρόλο που διαδραμάτισε ο Putin στις ασκήσεις, τόνισε ότι ο πρόεδρος «λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα τα οποία είναι σύμφωνα με την καθιερωμένη διαδικασία για τις σχετικές καταστάσεις».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης