Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κέρδη στη Wall Street, στον απόηχο ΕΚΤ - Το «βλέμμα» σε εταιρικά αποτελέσματα και Fed

Κέρδη στη Wall Street, στον απόηχο ΕΚΤ - Το «βλέμμα» σε εταιρικά αποτελέσματα και Fed
Μετά το κλείσιμο πρόκειται να δημοσιεύσουν αποτελέσματα μερικά «μεγάλα» ονόματα, όπως η Alphabet, η Amazon, η Intel και η Microsoft
Με κέρδη άνοιξε σήμερα (26/10/2017) η Wall Street, με τους επενδυτές να στρέφουν την προσοχή τους στα αποτελέσματα που ανακοινώνουν μαζικά αυτή την εβδομάδα οι αμερικανικές εταιρείες για το γ’ τρίμηνο του 2017.
Οι Twitter, Comcast, Ford, Bristol-Myers Squibb και Southwest Airlines είναι μόνο μερικές από τις εταιρείες που ανακοίνωσαν πριν το άνοιγμα των αγορών, ενώ μετά το κλείσιμο πρόκειται να δημοσιεύσουν μερικά «μεγάλα» ονόματα, όπως η Alphabet, η Amazon, η Intel και η Microsoft.
Περί τις 16:30, ο Dow Jones Industrial average ενισχυόταν κατά 0,47%, στις 23.438,88 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραφε κέρδη 0,26% και κινείτο στις 2.563,68 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείτο κατά 0,05% υψηλότερα, στις 6.567,38 μονάδες.



Η μετοχή του Twitter ενισχυόταν κατά 14%, καθώς η εταιρεία μέσων κοινωνικής δικτύωσης ανέφερε κέρδη και έσοδα καλύτερα των προσδοκιών της αγοράς.
Η Ford ανέφερε τριμηνιαία αποτελέσματα επίσης καλύτερα των προσδοκιών, ενώ αναβάθμισε παράλληλα τις προβλέψεις της για το σύνολο του έτους, με τη μετοχή της αυτοκινητοβιομηχανίας να ενισχύεται κατά 1,6%.
Άνοδο 0,8% σημείωνε η μετοχή της Time Warner, καθώς η εταιρεία ανέφερε αποτελέσματα που ξεπέρασαν εύκολα τις προβλέψεις των αναλυτών.
Μεταξύ των μεγαλύτερων χαμένων στον S&P 500 είναι η μετοχή της Celgene, η οποία καταγράφει «βουτιά» 18,5%, μετά την ανακοίνωση από την εταιρεία κερδών και εσόδων κάτω των προσδοκιών.
Στα οικονομικά νέα της ημέρας, αύξηση κατέγραψαν οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα, μόλις μία βδομάδα αφότου είχαν βρεθεί στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 44 ετών.
Ειδικότερα, οι αιτήσεις αυξήθηκαν κατά 10.000, στις 233.000 συνολικά.
Την ίδια ώρα, εξελίξεις στις δύο μεγαλύτερες κεντρικές τράπεζες του κόσμου απασχόλησαν επίσης τους αναλυτές.
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) διατήρησε σήμερα αμετάβλητα τα επιτόκια στα ιστορικά χαμηλά, όπως αναμενόταν, ενώ επιβεβαίωσε την πρόθεσή της για συνέχιση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης (QE) τουλάχιστον έως τον Σεπτέμβριο του 2018, με μείωση στα 30 δισ. ευρώ τις μηνιαίες αγορές, από 60 δισ. προηγουμένως.
Η ανακοίνωση της ΕΚΤ πίεσε χαμηλότερα το ευρώ έναντι του δολαρίου, με το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα να υποχωρεί περί τις 16:50 κατά 0,8%, στο 1,1715 δολ.
Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, εκτός «κούρσας» για το «τιμόνι» της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) φαίνεται να μένει η τωρινή πρόεδρος, Janet Yellen, όπως μετέδωσε το «Politico».
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι μοναδικοί υποψήφιοι για τη θέση είναι οι Jerome Powell και John Taylor, ενώ αξιωματούχος του Λευκού Οίκου δηλώνει ότι ο Αμερικανός πρόεδρος δεν έχει λάβει την τελική απόφαση σχετικά με ποιον θα ορίσει επικεφαλής της Fed.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης