Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έκτακτη συνέντευξη Puigdemont στις 14:30 - Προς άμεση προσφυγή στις κάλπες

Έκτακτη συνέντευξη Puigdemont στις 14:30 - Προς άμεση προσφυγή στις κάλπες
Σε επιστολή του προς την ισπανική Γερουσία, ο Puigdemont ανέφερε ότι τα μέτρα, που θέτουν την Καταλονία υπό επιτροπεία αντιβαίνουν "μετωπικά" σε πολλά άρθρα του ισπανικού συντάγματος
Έκτακτη συνέντευξη τύπου θα παραχωρήσει ο κυβερνήτης της Καταλονίας, Carles Puigdemont στις 14:30 ώρα Ελλάδας, κατά την οποία αναμένεται να ανακοινώσει πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, προκειμένου να προλάβει τη συνεδρίαση της ισπανικής Γερουσίας.
Νωρίτερα, σε επιστολή του προς την ισπανική Γερουσία, ο Puigdemont ανέφερε ότι τα μέτρα, που θέτουν την Καταλονία υπό επιτροπεία και τα οποία επιθυμεί η ισπανική κυβέρνηση, αντιβαίνουν "μετωπικά" σε πολλά άρθρα του ισπανικού συντάγματος. 
«Θα αποστερήσουν τον λαό της Καταλονίας από τους θεσμούς του" και θα δημιουργήσουν "μια ακόμη πιο σοβαρή κατάσταση στην περιοχή», τονίζει ο κυβερνήτης της Καταλονίας.
Ο Puigdemont διαβεβαιώνει σε αυτό το κείμενο πως τα μέτρα που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση Rajoy παραβιάζουν κυρίως τα άρθρα σε σχέση με "το δικαίωμα των περιφερειών στην πολιτική αυτονομία".
"Για να επιλύσουμε αυτό που η κυβέρνηση του κράτους χαρακτηρίζει έκτακτη σοβαρή κατάσταση, θα δημιουργήσομε μια ακόμη πιο σοβαρή έκτακτη κατάσταση αρπάζοντας από την Καταλονία την πολιτική αυτονομία της", γράφει ως συμπέρασμα στο κείμενο αυτό, αφού διαβεβαιώνει πως το να τεθεί η Καταλονία υπό επιτροπεία αντιβαίνει στο ισπανικό σύνταγμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης