Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δικαστής στις ΗΠΑ απορρίπτει αίτημα 18 πολιτειών, για συνέχιση του προγράμματος υγείας Obamacare

tags :
Δικαστής στις ΗΠΑ απορρίπτει αίτημα 18 πολιτειών, για συνέχιση του προγράμματος υγείας Obamacare
Οι επιδοτήσεις θα κόστιζαν 7 δισ. δολάρια το 2017 και εκτιμήθηκαν σε 10 δισ. δολάρια για το 2018
Ένας αμερικανός δικαστής στην Καλιφόρνια την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2017, ενέκρινε την απόφαση του προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump, να σταματήσουν οι επιδοτήσεις υγείας του προγράμματος Obamacare, απορρίπτοντας ένα αίτημα των Δημοκρατικών δικηγόρων από 18 αμερικανικές πολιτείες.
Ο αμερικανός περιφερειακός δικαστής Vince Chhabria στο Σαν Φρανσίσκο στάθηκε στο πλευρό της διοίκησης του Trump, λέγοντας ότι η κυβέρνηση δεν χρειάζεται να πραγματοποιεί τις πληρωμές ενώ εκκρεμεί η εκδίκαση των επιδοτήσεων.
Ο Chhabria, ο οποίος διορίστηκε από τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ του Δημοκρατικού Κόμματος Barack Obama, υποστήριξε πως "φαίνεται αρχικά ότι η κυβέρνηση Trump έχει το ισχυρότερο νομικό επιχείρημα".
Η κυβέρνηση Trump ανέθεσε αυτό το μήνα τις πληρωμές στους ασφαλιστές, οι οποίοι βοηθούν στην κάλυψη των ιατρικών δαπανών για τους Αμερικανούς με χαμηλό εισόδημα, ως μέρος πολλών κινήσεων για την αναστολή του νόμου περί υγειονομικής περίθαλψης του Obama, γνωστού επίσημα ως νόμου για μια προσιτή περίθαλψη.
Οι επιδοτήσεις θα κόστιζαν 7 δισ. δολάρια το 2017 και εκτιμήθηκαν σε 10 δισ. δολάρια για το 2018, σύμφωνα με τους αναλυτές του Κογκρέσου.
Ο Trump απειλούσε να διακόψει τις επιδοτήσεις για μήνες, αναγκάζοντας τους ασφαλιστές υγείας να αυξήσουν τα ασφάλιστρα ή να εγκαταλείψουν τις ασφαλιστικές αγορές που ορίζονται από το Obamacare.
Οι πληρωμές ανέρχονται σε σχεδόν 600 εκατομμύρια δολάρια το μήνα, σύμφωνα με την κατάθεση του υπουργείου Δικαιοσύνης.
Δημοκρατικοί γενικοί εισαγγελείς από 18 πολιτείες και η περιφέρεια της Κολούμπια, έχουν καταθέσει αγωγή εναντίον της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και ζήτησαν άμεση διαταγή για να σταματήσει η κίνηση του Trump κατά τη διάρκεια της δίκης. Ισχυρίστηκαν ότι ο τερματισμός των πληρωμών βλάπτει τους πελάτες με την αύξηση των ασφαλίστρων.
Ενώ οι Δημοκρατικοί κατηγόρησαν τον Trump ότι σαμποτάρει το Obamacare, ο πρόεδρος ισχυρίστηκε ότι από τις επιδοτήσεις πλούτισαν ασφαλιστικές εταιρείες.
Οι ασφαλιστές λένε ότι δεν επωφελούνται από τις επιδοτήσεις βάσει του νόμου για την προσιτή περίθαλψη, αλλά τις μεταφέρουν απευθείας στους καταναλωτές για να μειώσουν τις εκπτώσεις, τις συν-πληρωμές και άλλα ιατρικά έξοδα για άτομα με χαμηλό εισόδημα.
Επειδή οι ασφαλιστές θα αυξήσουν τα ασφάλιστρα ελλείψει των επιδοτήσεων, η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να δαπανήσει περισσότερα για οικονομική βοήθεια σε Αμερικανούς με χαμηλό εισόδημα.
Νωρίτερα την Τετάρτη, το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κογκρέσου διαπίστωσε ότι πρόταση της διπλωματικής Γερουσίας για την κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών του Obamacare με την ανανέωση των επιδοτήσεων, θα μείωνε το έλλειμμα των ΗΠΑ κατά 3,8 δισ. δολάρια την επόμενη δεκαετία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης