Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο «κόκκινο» η Wall Street, στον απόηχο απογοητευτικών εταιρικών αποτελεσμάτων

Στο «κόκκινο» η Wall Street, στον απόηχο απογοητευτικών εταιρικών αποτελεσμάτων
Οι ανησυχίες σχετικά με την άνοδο των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων επιβάρυναν επίσης το επενδυτικό κλίμα
Με απώλειες έκλεισε σήμερα (25/10/2017) η Wall Street, με τις αμερικανικές μετοχές να σημειώνουν μάλιστα τη χειρότερη ημέρα από τις 5 Σεπτεμβρίου 2017, καθώς μια σειρά από εταιρικά αποτελέσματα απογοήτευσαν τους επενδυτές, ενώ οι ανησυχίες σχετικά με την άνοδο των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων επιβάρυναν επίσης το επενδυτικό κλίμα.
Ο Dow Jones Industrial average υποχώρησε κατά 0,48%, στις 23.329,67 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραψε απώλειες 0,47% και έκλεισε στις 2.557,15 μονάδες, με όλους τους κλάδους να τερματίζουν σε αρνητικό έδαφος, ενώ ο Nasdaq έκλεισε κατά 0,52% χαμηλότερα, στις 6.563,89 μονάδες.
Τα «βλέμματα» των επενδυτών είναι στραμμένα στα εταιρικά αποτελέσματα που ανακοινώνονται για το γ’ τρίμηνο του 2017, σε μια ιδιαίτερα «φορτωμένη» εβδομάδα.
Οι Boeing, Visa, Coca-Cola, Sirius XM και Anthem είναι μόνο μερικές από τις εταιρείες που ανέφεραν αποτελέσματα πριν το άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης, ενώ οι Amgen, F5 Networks, Tractor Supply, Buffalo Wild Wings, Morningstar και πολλές άλλες αναμένεται να ανακοινώσουν μετά το κλείσιμο.
Η μετοχή της Boeing «βούλιαξε» κατά 2,9%, παρά το γεγονός ότι η εταιρεία ανέφερε κέρδη και πωλήσεις υψηλότερα των προσδοκιών των αναλυτών, ενώ αναβάθμισε τις προβλέψεις της για το σύνολο του έτους.
Στον S&P 500, ο μεγαλύτερος χαμένος ήταν η μετοχή της Chipotle Mexican Grill, σημειώνοντας «βουτιά» 14,6%, καθώς τα τριμηνιαία της αποτελέσματα ήταν χαμηλότερα των προσδοκιών.
Από την άλλη, η μετοχή της Visa ενισχύθηκε κατά 1%, στον απόηχο επίσης καλύτερων των προσδοκιών αποτελεσμάτων για το γ’ τρίμηνο του 2017, ενώ η εταιρεία ανακοίνωσε πως περισσότεροι πελάτες πραγματοποίησαν πληρωμές μέσω του δικτύου της.






Το επενδυτικό κλίμα δεν βελτίωσαν ούτε ορισμένα ισχυρά στοιχεία που ανακοινώθηκαν για την οικονομία των ΗΠΑ.
Σημερινή έκθεση έδειξε ότι οι παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών αγαθών στις ΗΠΑ ενισχύθηκαν κατά 2,2% τον Σεπτέμβριο 2017, καλύτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών, που έκαναν λόγο για αύξηση 1%.
Τον ίδιο μήνα, με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων δέκα ετών αυξήθηκαν οι πωλήσεις νεόδμητων κατοικιών στις ΗΠΑ, σημειώνοντας άνοδο 18,9% σε σχέση με τον Αύγουστο και 17% σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2016, στις 667.000, ενώ οι οικονομολόγοι τις τοποθετούσαν στις 550.000.
Εν τω μεταξύ, το κλίμα επιβάρυνε περαιτέρω η άνοδος των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων.
Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου των ΗΠΑ ανήλθε στο υψηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο του 2017, διαπραγματευόμενη κοντά στο 2,43%, από 2,38% στις αρχές της εβδομάδας.
Στο «μέτωπο» των εμπορευμάτων, με απώλειες 0,6% έκλεισε σήμερα το πετρέλαιο, στα 52,18 δολ. ανά βαρέλι, στον απόηχο των στοιχείων που έδειξαν μια απροσδόκητη αύξηση των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα.
Ειδικότερα, η αμερικανική υπηρεσία Ενέργειας (ΕΙΑ) ανέφερε ότι τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 856.000 βαρέλια την εβδομάδα έως τις 20 Οκτωβρίου 2017, σε σχέση με τις προβλέψεις των αναλυτών για μια μείωση κατά 2,6 εκατ. βαρέλια.



Οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι και χαμένοι του Dow Jones:


Οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι και χαμένοι του S&P 500:


Οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι και χαμένοι του Nasdaq:

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης