Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυστρία: «Πολύ καλό ξεκίνημα» στις συνομιλίες με τον Kurz, αναφέρει το ακροδεξιό FPO

Αυστρία: «Πολύ καλό ξεκίνημα» στις συνομιλίες με τον Kurz, αναφέρει το ακροδεξιό FPO
Η ατμόσφαιρα ήταν πολύ, πολύ θετική, δήλωσε ο Kurz
Οι συνομιλίες για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού με τον συντηρητικό ηγέτη του Λαϊκού Κόμματος (OVP), Sebastian Kurz, έκαναν σήμερα (25/10/2017) ένα «πολύ, πολύ καλό ξεκίνημα», ανακοίνωσε το ακροδεξιό κόμμα της Αυστρίας (FPO).
Υπενθυμίζεται ότι το OVP του Kurz κέρδισε τις κοινοβουλευτικές εκλογές με το 31,5% των ψήφων, αλλά χρειάζεται έναν εταίρο για να σχηματίσει μια σταθερή κυβέρνηση.
Η σκληρή γραμμή του Kurz για τη μετανάστευση και η απόφασή του να εξαναγκάσει σε κατάρρευση τον σημερινό συνασπισμό με τους Σοσιαλδημοκράτες, οι οποίοι ήρθαν δεύτεροι, έχουν καταστήσει το αντι-μεταναστευτικό Κόμμα της Ελευθερίας (FPO) - που ιδρύθηκε από πρώην Ναζί κατά τη δεκαετία του 1950 - έναν πιο πρόθυμο εταίρο.
«Ήταν σήμερα ένα πολύ, πολύ καλό ξεκίνημα για τις διαπραγματεύσεις… μια θετική αμοιβαία μέτρηση από τις διαπραγματευτικές ομάδες», δήλωσε ο ηγέτης του FPO, Heinz-Christian Strache, σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Kurz μετά το τέλος του πρώτου γύρου των συνομιλιών.
Οι Kurz και Strache δήλωσαν ότι θα εξετάσουν τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών προκειμένου να αποφασίσουν πού θα μπορούσε να επιτευχθεί εξοικονόμηση πόρων.
«Στόχος μας είναι να βρούμε τις απώλειες μέσω της τριβής στο σύστημα και στη συνέχεια, φυσικά, να ασχοληθούμε με το πού υπάρχει η δυνατότητα αύξησης της αποτελεσματικότητας», δήλωσε ο Kurz.
Ο ίδιος πρόσθεσε:
«Από τη δική μου πλευρά, η ατμόσφαιρα ήταν πολύ, πολύ θετική».

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης