Τελευταία Νέα
Διεθνή

Hammond (ΥΠΟΙΚ Βρετανίας): Διαθέτουμε μία επιτυχημένη και ανθεκτική οικονομία

Hammond (ΥΠΟΙΚ Βρετανίας): Διαθέτουμε μία επιτυχημένη και ανθεκτική οικονομία
Ο βρετανό υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι στόχος του πλέον είναι η εστίαση στην αύξηση της παραγωγικότητας
Την πεποίθησή του ότι η Μεγάλη Βρετανία διαθέτει μία επιτυχμένη και ανθεκτική οικονομία εξέφρασε σήμερα (25/10) ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Philip Hammond, μετά τα τριμηνιαία αποτελέσματα για το ΑΕΠ, τα οποία εμφάνισαν απροσδόκητη άνοδο.
Ειδικότερα, ο Hammond σχολίασε ότι «διαθέτουμε μία επιτυχημένη και ανθεκτική οικονομία, η οποία υποστηρίζεται από έναν υψηλό αριθμό ανθρώπων στον τομέα της απασχόλησης», καθώς το ΑΕΠ της χώρας αυξήθηκε στο 0,4% για το τρίτο τρίμηνο και η ανεργία παραμένει στο ιστορικά χαμηλό ποσοστό του 4,3%.
Παράλληλα, ο βρετανός υπουργός τόνισε ότι στόχος του πλέον είναι «η εστίαση στην αύξηση της παραγωγικότητας, ώστε να μπορέσουμε να προσφέρουμε θέσεις εργασίας υψηλότερων αμοιβών και ένα καλύτερο βιοτικό επίπεδο για τους ανθρώπους σε όλη τη χώρα».
Με αφορμή την επίσκεψή του στο Ινστιτούτο Francis Crick, το οποίο συμβάλλει στη βελτίωση του τομέα της υγείας, ο Hammond δήλωσε ότι «διαθέτουμε κορυφαία τεχνογνωσία στον τομέα των βιοεπιστημών και μέσω της υποστήριξης και την ανάπτυξης σε αυτές τις βιομηχανίες θα οικοδομήσουμε μία ανταγωνιστική οικονομία η οποία θα λειτουργεί για όλους».
Σημειώνεται ότι νωρίτερα, είχε ανακοινωθεί η ανάπτυξη του βρετανικού ΑΕΠ στο 0,4% για το διάστημα Ιουλίου-Σεπτεμβρίου, έναντι ανάπτυξης 0,3% κατά τα δύο πρώτα τρίμηνα του τρέχοντος έτους, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές ανέμεναν να μην υπάρξει κάποια μεταβολή σε σύγκριση με το προηγούμενο διάστημα.
Καθοριστικό ρόλο στη σχετική άνοδο διαδραμάτισε ο κλάδος των υπηρεσιών, ο οποίος ενισχύθηκε σημαντικά κατά το προηγούμενο διάστημα, ενώ ανοδικά κινήθηκε και ο κατασκευαστικός κλάδος, λόγω της παραγωγής οχημάτων.
Παράλληλα, σημαντική άνοδο κατέγραψε και η βιομηχανική παραγωγή τόσο τον Ιούλιο όσο και τον Αύγουστο, ισοσταθμίζοντας την πτώση που καταγράφηκε στην κατασκευαστική παραγωγή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης