Τελευταία Νέα
Διεθνή

Davis (Μ. Βρετανία): Πριν από το Μάρτιο του 2019 η εμπορική συμφωνία με την ΕΕ

tags :
Davis (Μ. Βρετανία): Πριν από το Μάρτιο του 2019 η εμπορική συμφωνία με την ΕΕ
Αλλά θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι και για έξοδο χωρίς συμφωνία είπε ο Davis
Η συμφωνία για τις εμπορικές συναλλαγές με την ΕΕ θα ολοκληρωθεί εντός των επόμενων 12 μηνών και πριν από τον Μάρτιο του 2019 υποστήριξε μιλώντας στο βρετανικό Κοινοβούλιο ο Βρετανός διαπραγματευτής για το Brexit, David Davis.
Ο Davis υπογράμμισε πάντως πως η βρετανική κυβέρνηση θα πρέπει να είναι προετοιμασμένη και για έξοδο από την ΕΕ χωρίς να υπάρξει συμφωνία.
Όπως είπε το σενάριο να μην υπάρξει συμφωνία είναι πιθανό, έως τη στιγμή που θα υπογραφεί η συμφωνία.
«Δεν θα ήταν η πρώτη φορά στις ευρωπαϊκές διαπραγματεύσεις όπου η λύση έρχεται το τελευταίο λεπτό» είπε ο Davis, ο οποίος απέρριψε το σενάριο μιας συμφωνίας με την ΕΕ στο πλαίσιο της συμφωνίας με τον Καναδά.
«Η Theresa May έχει ξεκαθαρίσει ότι θέλει μια ειδική συμφωνία.
Η συμφωνία με τον Καναδά δεν περιλαμβάνει πολλά σχετικά με τις οικονομικής υπηρεσίες» υποστήριξε ο Davis, υπογραμμίζοντας πως αναμένει ότι το πρώτο τρίμηνο του 2018 θα υπάρξει συμφωνία για τη μεταβατική μετά το Brexit περίοδο.
Ερωτηθείς γιατί η βρετανική κυβέρνηση δεν επεκτείνει την ιδιότητα της Μ. Βρετανίας ως κράτους – μέλους της ΕΕ αντί να πάει στη μεταβατική περίοδο, ο Davis υποστήριξε ότι ο βρετανικός λαός αυτό ψήφισε, επισημαίνοντας πως αν η διάρκεια της μεταβατική περιόδου διαρκέσει περισσότερο από δύο χρόνια, τότε η Μ. Βρετανία θα αναγκαστεί να πληρώσει μεγαλύτερο χρηματικό ποσό στην ΕΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης