Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κρίσιμες ώρες για την Καταλονία – Στο Κοινοβούλιο μιλά σήμερα 25/10 ο Rajoy

tags :
Κρίσιμες ώρες για την Καταλονία – Στο Κοινοβούλιο μιλά σήμερα 25/10 ο Rajoy
Αύριο 26/10 συνεδριάζει η καταλανική Βουλή, στις 27/10 αποφασίζει η Γερουσία
Εξαιρετικά κρίσιμα είναι τα επόμενα 24ωρα σε Καταλονία και Ισπανία καθώς κορυφώνονται οι πολιτικές διεργασίες με αφορμή την απόφαση της κυβέρνησης Rajoy να προχωρήσει στην ενεργοποίηση του άρθρου 155 του Συντάγματος, το οποίο, εφόσον ενεργοποιηθεί, θα αφαιρέσει τις πολιτικές εξουσίες από τη σημερινή καταλανική κυβέρνηση και θα ορίσει αντιπρόσωπο από τη Μαδρίτη έως τη διεξαγωγή των εκλογών.
Όπως μεταδίδουν τα ισπανικά ΜΜΕ, ο πρωθυπουργός Mariano Rajoy θα μιλήσει σήμερα στην ισπανική Βουλή απαντώντας σε ερωτήσεις για το θέμα της Καταλονίας.
Συγκεκριμένα, ο Rajoy θα κληθεί να περιγράψει πως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση στην Καταλονία καθώς και να ξεκαθαρίσει ποια θα είναι η στάση της ισπανικής κυβέρνησης απέναντι στις αρχές της Καταλονίας.
Σημειώνεται ότι για αύριο Πέμπτη 26/10 είναι προγραμματισμένη η συνεδρίαση της Βουλής της Καταλονίας, η οποία και αυτή θα κληθεί να απαντήσει στην απόφαση του Rajoy να ενεργοποιήσει το άρθρο 155 ενώ για την Παρασκευή 27/10 είναι προγραμματισμένη η συνεδρίαση της Γερουσίας, κατά την οποία αναμένεται να αποφασιστεί αν θα ενεργοποιηθεί ή όχι το άρθρο 155.
Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί αν ο ηγέτης της Καταλονίας, Carles Puigdemont θα εμφανιστεί ενώπιον της Γερουσίας για να παρουσιάσει τις θέσεις της καταλανικής πλευράς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης