Τελευταία Νέα
Διεθνή

FAZ: «Ασθενής» η ολυμπιακή φλόγα στην τελετή αφής στην Αρχαία Ολυμπία

FAZ: «Ασθενής» η ολυμπιακή φλόγα στην τελετή αφής στην Αρχαία Ολυμπία
Η FAZ αναφέρεται στην προστασία της ολυμπιακής φλόγας από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή ως «σύμβολο ειρήνης»
Ο γερμανικός Τύπος αναφέρεται και στη σημερινή τελετή αφής της ολυμπιακής φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία, σχολιάζοντας τα σύγχρονα σκάνδαλα στον χώρο του αθλητισμού που πλήττουν το ολυμπιακό πνεύμα.
Η Frankfurter Allgemeine Zeitung γράφει στις αθλητικές της σελίδες: «Απόλλωνα, φώναξε η πρωθιέρεια από τον Ναό της Ήρας και συνέχισε: Θεέ του ήλιου και του φωτός, στείλε τις ακτίνες σου και άναψε τη δάδα…' Κανείς δεν ήταν εκεί. Κανένας Απόλλωνας, κανένας ήλιος, καμία ακτίνα.
Ο θεός ήταν ανήμπορος την Τρίτη (24/10), δεν βρισκόταν στη θέση του στην Αρχαία Ολυμπία.
Φλόγα υπήρξε όμως παρόλα αυτά από μια άλλη δάδα.
Έτσι σώθηκαν οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες στη Νότια Κορέα», σχολιάζει η εφημερίδα της Φραγκφούρτης, εξηγώντας ότι η ολυμπιακή φλόγα θα μεταφερθεί στην Πιονγκτσάνγκ, όπου θα ξεκινήσουν στις 9 Φεβρουαρίου 2018 οι 23οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες.
Η FAZ αναφέρεται στην προστασία της ολυμπιακής φλόγας από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή ως «σύμβολο ειρήνης» και επισημαίνει: «Όσο πιο πολύ προστατεύει τη φλόγα της η ΔΟΕ, τόσο λιγότερο φαίνεται να εμπιστεύονται άνθρωποι αυτό το σύμβολο.
Νιώθουν να τους τυφλώνει μια διαπεραστική λάμψη που δίνει χώρο στο σκοτάδι για συμφωνίες γύρω από το ντόπινγκ και άλλες μορφές προδοσίας του αθλητισμού».




www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης