Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κέρδη στη Wall Street - Σε ιστορικά υψηλά ο Dow Jones, με ώθηση από Caterpillar

Κέρδη στη Wall Street - Σε ιστορικά υψηλά ο Dow Jones, με ώθηση από Caterpillar
Η μετοχή της Caterpillar έκλεισε με «άλμα» 4,9%, καθώς η εταιρεία ανέφερε κέρδη υψηλότερα των προβλέψεων των αναλυτών 
Με κέρδη έκλεισε σήμερα (24/10/2017) η Wall Street, με τον Dow Jones να τερματίζει σε νέα ιστορικά υψηλά, δεχόμενος ώθηση από τα ισχυρά τριμηνιαία κέρδη που ανακοίνωσαν οι 3M και Caterpillar.
Ο Dow Jones Industrial average ενισχύθηκε κατά 0,72%, στις 23.441,69 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραψε κέρδη 0,16% και έκλεισε στις 2.569,14 μονάδες, ενώ ο Nasdaq έκλεισε κατά 0,18% υψηλότερα, στις 6.598,43 μονάδες.
Η Caterpillar ανέφερε κέρδη ανά μετοχή 1,95 δολ. και έσοδα 11,413 δισ. δολ., υψηλότερα των προβλέψεων των αναλυτών για κέρδη 1,27 δολ. και έσοδα 10,649 δισ. δολ., με τη μετοχή της εταιρείας να κλείνει με «άλμα» 4,9%.
Την ίδια ώρα, οι μετοχές της 3M κατέγραψαν κέρδη 5,9%, καθώς η εταιρεία ανέφερε επίσης κέρδη και έσοδα καλύτερα των προσδοκιών.
Ειδικότερα, η εταιρεία ανακοίνωσε κέρδη 2,33 δολ. ανά μετοχή και έσοδα 8,172 δισ. δολ., έναντι των προβλέψεων για κέρδη 2,21 δολ. και έσοδα 7,927 δισ. δολ.
Η United Technologies επίσης ανέφερε αποτελέσματα καλύτερα των προσδοκιών, ωστόσο η μετοχή της υποχώρησε κατά 0,9%.






H εβδομάδα αυτή είναι πολύ «φορτωμένη» από την πλευρά δημοσίευσης αποτελεσμάτων για το γ’ τρίμηνο του 2017, καθώς αναμένονται κέρδη από εταιρείες όπως οι Boeing, Amazon, Alphabet, Comcast και Twitter.
Αξίζει να σημειωθεί ότι μόλις τελειώσει η εβδομάδα, θα έχει αναφέρει αποτελέσματα το 1/3 των εταιρειών του S&P 500.
Την ίδια ώρα, η μετοχή της General Electric παρέμεινε υπό πίεση, υποχωρώντας κατά 1,9%, με την κεφαλαιοποίηση της εταιρείας να έχει συρρικνωθεί μετά από καιρό κάτω από τα 200 δισ. δολ.
Η εταιρεία δέχεται πιέσεις τις τελευταίες ημέρες, ενώ χθες οι Morgan Stanley και UBS μείωσαν σε «underweight» από «equal-weight» και σε «neutral» από «buy» τις συστάσεις προς το επενδυτικό κοινό, αντίστοιχα, με τις τιμές-στόχους 12μήνου να αναθεωρούνται επί τα χείρω, σε 22 (από 25) και 24 (από 31) δολάρια.
Το «βλέμμα» των επενδυτών παραμένει, εν τω μεταξύ, στραμμένο στην Ουάσιγκτον, παρακολουθώντας τις εξελίξεις γύρω από τη φορολογική μεταρρύθμιση και την πολυαναμενόμενη περικοπή του εταιρικού φόρου.
Την ίδια ώρα, οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί απέναντι στις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις της Νότιας Κορέας, των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας, που θα μπορούσαν να πυροδοτήσουν κάποια απάντηση από τη Βόρεια Κορέα.
Στα οικονομικά νέα της ημέρας, σε υψηλό 9 μηνών ανήλθε η επιχειρηματική δραστηριότητα στις ΗΠΑ τον Οκτώβριο, με τον σχετικό ΡΜΙ της Markit να ανέρχεται στις 55,7 μονάδες, από 54,8 έναν μήνα νωρίτερα, αποδεικνύοντας πως οι επιχειρήσεις κατάφεραν να επανέλθουν σε φυσιολογικούς ρυθμούς, παρά τα τρομερά χτυπήματα των τριών φονικών τυφώνων.
Στο «μέτωπο» των εμπορευμάτων, με κέρδη 1,1% έκλεισε σήμερα το πετρέλαιο, ανερχόμενο στα 52,47 δολ. ανά βαρέλι - το υψηλότερο επίπεδο από τις 17 Απριλίου - καθώς ο υπουργός Πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας επανέλαβε τη δέσμευση για εξισορρόπηση της αγοράς, ενώ παραμένουν οι κίνδυνοι στην παραγωγή από το Ιράν και το Ιράκ.

Οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι και χαμένοι του Dow Jones:


Οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι και χαμένοι του S&P 500:


Οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι και χαμένοι του Nasdaq:

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης