Διεθνή

Business Insider: Η αλλαγή του κλίματος έχει κοστίσει 350 δισ. δολάρια στις ΗΠΑ από το 2007

Business Insider: Η αλλαγή του κλίματος έχει κοστίσει 350 δισ. δολάρια στις ΗΠΑ από το 2007
Η έκθεση επισημαίνει τα αποτελέσματα για το κόστος των ακραίων γεγονότων ότι "θα αυξηθεί σε σημαντικό βαθμό, καθώς αυτά που θεωρούνται σπάνια γεγονότα, καθίστανται πιο συχνά και έντονα, εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής
Η αμερικανική κυβέρνηση έχει ξοδέψει 350 δισ. δολάρια από το 2007, λόγω των κλιματικών αλλαγών, σύμφωνα με έλθεση που δημοσιεύει το Business Insider του Γραφείου Ευθύνης της Κυβέρνησης των ΗΠΑ.
Αυτά θα αυξάνονται εκθετικά με το χρόνο, ενδεχομένως να φτάσουν περισσότερα από 100 δισ. δολάρια ετησίως μέχρι το τέλος του αιώνα.
Ένας Αμερικανός κυβερνητικός εκπρόσωπος δημοσίευσε μια νέα συζήτηση για το κόστος της αλλαγής του κλίματος τα τελευταία χρόνια που περιλαμβάνει εκτιμήσεις για το μέλλον: οι κλιματικές διαταραχές θα μπορούσαν να κοστίσουν στις ΗΠΑ 35 δισ.δολάρια ετησίως έως το 2050.
Καθώς η χώρα προσπαθεί να ανακάμψει από τις καταστροφές που προκάλεσαν οι τυφώνες Harvey, Irma και Maria, η έκθεση του Γραφείου Ευθύνης της Κυβέρνησης (GAO), διαπιστώνει ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει "προκαλέσει άμεσο κόστος άνω των 350 δισ. δολαρίων, εξαιτίας ακραίων καιρικών φαινόμενων και πυρκαγιών".
Αυτό περιλαμβάνει 205 δισ. δολάρια για την εγχώρια αντίδραση και ανακούφιση από τις καταστροφές, 90 δισ. δολάρια για την ασφάλιση καλλιεργειών από τις πλημμύρες, 34 δισ. δολάρια για τη διαχείριση πυρκαγιών και 28 δισ. για συντήρηση και επισκευές των ομοσπονδιακών εγκαταστάσεων και ομοσπονδιακών περιοχών.
Η έκθεση επισημαίνει τα αποτελέσματα για το κόστος των ακραίων γεγονότων ότι "θα αυξηθεί σε σημαντικό βαθμό, καθώς αυτά που θεωρούνται σπάνια γεγονότα, καθίστανται πιο συχνά και έντονα, εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής".
Μέχρι το 2050, το ετήσιο κόστος της αλλαγής του κλίματος στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα μπορούσε να αυξηθεί κατά 12 δισ. δολάρια σε 35 δισ. δολάρια ετησίως, σύμφωνα με την έκθεση και το εύρος αυτό θα ανέλθει στα 34 δισ. έως τα 100 δισ. δολάρια μέχρι το τέλος του αιώνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης