Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η BofA ενισχύει με νέο επίπεδο ασφαλείας τις ηλεκτρονικές τραπεζικές συναλλαγές

Η BofA ενισχύει με νέο επίπεδο ασφαλείας τις ηλεκτρονικές τραπεζικές συναλλαγές
Η BofA έχει διαθέσει περίπου 600 εκατ. δολάρια το 2017 για την ασφάλεια των πληροφοριών
Η Bank of America (BofA) θα ξεκινήσει να χρησιμοποιεί ένα πρόσθετο επίπεδο ελέγχου ταυτότητας για τις υπηρεσίες ηλεκτρονικής τραπεζικών συναλλαγών της, όπως δήλωσε τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017 η τράπεζα, εν μέσω σημαντικών παραβιάσεων δεδομένων σε αρκετές μεγάλες αμερικανικές εταιρείες.
Η BofA δήλωσε ότι θα ενσωματώσει την τεχνολογία Online Connect της Intel η οποία επιτρέπει πληρωμές με δακτυλικά αποτυπωμάτα, στα ηλεκτρονικά τραπεζικά συστήματα της από το 2018.
Η ασφάλεια στο διαδίκτυο λαμβάνεται υπόψη πολύ σοβαρά από τις εταιρείες των ΗΠΑ, σχετικά με τους κινδύνους που ενέχουν οι επιθέσεις στον κυβερνοχώρο.
Ο κλάδος των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών συγκαταλέγεται μεταξύ των πλέον ευάλωτων στις επιθέσεις στον κυβερνοχώρο, λόγω της μεγάλης ποσότητας χρημάτων και των πολύτιμων στοιχείων που επεξεργάζονται καθημερινά οι τράπεζες, οι χρηματιστηριακές εταιρείες και οι επιχειρήσεις επενδύσεων.
Μόλις τον περασμένο μήνα, η εταιρεία Equifax αποκάλυψε ότι χάκερς στον κυβερνοχώρο, είχαν παραβιάσει τα συστήματά τους από τα μέσα Μαΐου μέχρι τα τέλη Ιουλίου 2017 και έκλεψαν σημαντικές πληροφορίες εκατομμυρίων Αμερικανών.
Η ίδια η BofA έχει διαθέσει περίπου 600 εκατ. δολάρια φέτος για την ασφάλεια των πληροφοριών.
Η τράπεζα θα ξοδέψει το ίδιο ποσό για την ασφάλεια των πληροφοριών την επόμενη χρονιά και έχει περίπου 1.200 υπαλλήλους "αποκλειστικά απασχολούμενους στην προσπάθεια αυτή", όπως αναφέρει κορυφαίο στέλεχος της τράπεζας.
Η BofA δήλωσε επίσης τη Δευτέρα ότι οι πελάτες με το νεότερο smartphone iPhone X, της Apple που θα κυκλοφορήσεις στα καταστήματα τον επόμενο μήνα, μπορούν να χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία Face ID του τηλεφώνου για ασφαλή έλεγχο ταυτότητας στην κινητή εφαρμογή της BofA.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης