Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ήπια κέρδη και νέα ρεκόρ στη Wall Street, με εταιρικά αποτελέσματα και Fed στο επίκεντρο

Ήπια κέρδη και νέα ρεκόρ στη Wall Street, με εταιρικά αποτελέσματα και Fed στο επίκεντρο
Οι τρεις δείκτες στοχεύουν να κλείσουν και σήμερα σε ιστορικά υψηλά, εν μέσω των προσδοκιών για μείωση του εταιρικού φόρου και ισχυρά εταιρικά κέρδη 
Με ήπια κέρδη, αλλά και νέα ρεκόρ, άνοιξε σήμερα (23/10/2017) η Wall Street, καθώς οι επενδυτές προετοιμάζονται για έναν νέο γύρο εταιρικών κερδών, ενώ στρέφουν την προσοχή τους στις εξελίξεις γύρω από το ποιος θα αναλάβει την προεδρία της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), μετά τη λήξη της θητείας της Janet Yellen, τον Φεβρουάριο του 2018.
Περί τις 16:30, ο Dow Jones Industrial average ενισχυόταν κατά 0,05% στις 23.340,40 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραφε κέρδη 0,09% και κινείτο στις 2.577,42 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείτο κατά 0,13% υψηλότερα, στις 6.637,55 μονάδες.
Οι τρεις δείκτες στοχεύουν να κλείσουν και σήμερα σε ιστορικά υψηλά, εν μέσω των προσδοκιών για μείωση του εταιρικού φόρου και ισχυρά εταιρικά κέρδη για το γ’ τρίμηνο του 2017.
Η μετοχή της Seagate Technology καταγράφει τις καλύτερες επιδόσεις στον δείκτη S&P 500, σημειώνοντας άνοδο άνω του 14%, στον απόηχο των καλύτερων από ό,τι αναμενόταν κερδών που ανακοίνωσε η εταιρεία για το γ’ τρίμηνο του 2017.
Μεταξύ των εταιρειών που θα ανακοινώσουν αποτελέσματα αυτή την εβδομάδα είναι οι 3M, Caterpillar, Boeing, Amazon, Alphabet, Comcast και Twitter.
Η περίοδος δημοσίευσης κερδών γ’ τριμήνου έχει ξεκινήσει πολύ καλά, με το 17% των εταιρειών του S&P 500 να έχει ήδη αναφέρει αποτελέσματα. 
Από αυτές, το 765 έχει αναφέρει κέρδη καλύτερα των προσδοκιών και το 72% καλύτερες πωλήσεις, σύμφωνα με στοιχεία της FactSet.


Εν τω μεταξύ, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκεται η Fed και ο επόμενος διοικητής της.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, δήλωσε σήμερα ότι θα αποφασίσει «πολύ σύντομα, παρά πολύ σύντομα»
Όπως μεταδίδει το Reuters, ο Trump έχει στο μυαλό του τρία άτομα: τον κυβερνήτη της Fed Jerome Powell, τον οικονομολόγο του Stanford University John Taylor και τη σημερινή επικεφαλής της Fed, Janet Yellen.
Στα οικονομικά νέα της ημέρας, σε θετικό έδαφος επέστρεψε η βιομηχανική παραγωγή στις ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο του 2017.
Ειδικότερα, ο δείκτης βιομηχανικής δραστηριότητας της Chicago Fed διαμορφώθηκε στο +0,17, έναντι του επί τα χείρω αναθεωρημένου -0,37 που καταγράφηκε τον Αύγουστο του 2017.
Στο «μέτωπο» των εμπορευμάτων, ανοδικά κινείται σήμερα το πετρέλαιο, δεχόμενο ώθηση από τη νέα πτώση που καταγράφηκε στις εξέδρες γεωτρήσεων στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα.
Ειδικότερα, περί τις 16:55, το αργό ενισχυόταν κατά 0,6%, στα 52,2 δολ. ανά βαρέλι, ενώ το Brent κινείτο κατά 0,3% υψηλότερα, στα 58 δολ. ανά βαρέλι.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης