Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακές μεταβολές στη Wall Street - Σε νέα ιστορικά υψηλά Dow Jones και S&P 500

Οριακές μεταβολές στη Wall Street - Σε νέα ιστορικά υψηλά Dow Jones και S&P 500
Ο Dow Jones είχε μάλιστα ξεπεράσει νωρίτερα τις 23.000 μονάδες για πρώτη φορά στην 120ετή ιστορία του
Με οριακές μεταβολές έκλεισε σήμερα (17/10/2017) η Wall Street, με τον Dow Jones και τον S&P 500 να τερματίζουν, ωστόσο, σε νέα ιστορικά υψηλά, καθώς οι επενδυτές έστρεψαν την προσοχή τους σε κάποια ενθαρρυντικά στοιχεία για την οικονομία των ΗΠΑ, αλλά και σε ορισμένα νέα εταιρικά αποτελέσματα για το γ’ τρίμηνο του 2017.
Ο Dow Jones είχε μάλιστα ξεπεράσει νωρίτερα τις 23.000 μονάδες για πρώτη φορά στην 120ετή ιστορία του, σηματοδοτώντας ένα νέο ορόσημο για τον δείκτη blue-chip.
Ο Dow Jones Industrial average ενισχύθηκε κατά 0,18%, στις 22.997,44 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραψε κέρδη 0,07% και έκλεισε στις 2.559,36 μονάδες, ενώ ο Nasdaq έκλεισε κατά 0,01% χαμηλότερα, στις 6.623,66 μονάδες.
Μεταξύ των μεγαλύτερων κερδισμένων της σημερινής συνεδρίασης ήταν ο κλάδος υγείας, σημειώνοντας άνοδο 1,4%, στον απόηχο καλύτερων των προσδοκιών κερδών από ασφαλιστικές εταιρείες.






Η πρόσφατη άνοδος στις αμερικανικές μετοχές έχει αποδοθεί στην αισιοδοξία γύρω από τη φορολογική μεταρρύθμιση του προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump.
Ο ενθουσιασμός αυτός επικεντρώνεται στην πεποίθηση ότι θα εφαρμοστούν μέτρα θετικά για τη Wall Street, όπως η απορρύθμιση και οι φορολογικές περικοπές, που θα ανοίξουν τον δρόμο για περαιτέρω κέρδη.
Από τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016, που κέρδισε ο Trump έναντι της Δημοκρατικής αντιπάλου του, Hillary Clinton, ο Dow Jones έχει ενισχυθεί κατά 25,4%, ο S&P 500 σχεδόν κατά 20%, ενώ ο Nasdaq καταγράφει κέρδη της τάξεως του 28%.
Ο δείκτης μικρής κεφαλαιοποίησης Russell 2000 έχει σημειώσει «άλμα» σχεδόν 26%.
Σήμερα, ο Dow Jones δέχτηκε ώθηση από τα ισχυρά τριμηνιαία αποτελέσματα που ανακοίνωσαν η Goldman Sachs και η UnitedHealth Group.
Η Goldman Sachs ανακοίνωσε κέρδη 2,13 δισ. δολ. για το γ’ τρίμηνο του 2017, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών, ωστόσο τα έσοδά της από trading «βούλιαξαν» κατά 17%, ασκώντας πιέσεις στη μετοχή της επενδυτικής τράπεζας, που υποχώρησε κατά 2,6%.
Την ίδια ώρα, η μετοχή της Morgan Stanley ενισχύθηκε κατά 0,4%, καθώς η αμερικανική τράπεζα ανέφερε μια σημαντική άνοδο 12% στα καθαρά της κέρδη για το γ’ τρίμηνο, ξεπερνώντας επίσης τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ωστόσο, τα έσοδα της Morgan Stanley από συναλλαγές επίσης απογοήτευσαν, καταγράφοντας πτώση 8,2%.
Η μετοχή της UnitedHealth κατέγραψε «άλμα» 5,5%, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης κέρδη καλύτερα των προσδοκιών.
Η Johnson & Johnson επίσης ανακοίνωσε κέρδη καλύτερα των προσδοκιών, χάρη στην πρόσφατη εξαγορά της ελβετικής εταιρείας βιοτεχνολογίας Actelion, με τη μετοχή της εταιρείας να σημειώνει άνοδο 3,4%.
Tην ίδια ώρα, ο Nasdaq δέχτηκε κάποιες πιέσεις από τη μετοχή της Netflix, η οποία υποχώρησε σήμερα κατά 1,6% μετά τα χθεσινά ιστορικά υψηλά, παρά τα καλύτερα των προσδοκιών κέρδη και έσοδα που ανακοίνωσε χθες για το γ’ τρίμηνο.
Εν τω μεταξύ, οι επενδυτές παρακολούθησαν και τα στοιχεία για τις τιμές εισαγωγών των ΗΠΑ, που κατέγραψαν αύξηση 0,7% τον Σεπτέμβριο του 2017, ενώ οι αναλυτές είχαν προβλέψει μια αύξηση κατά 0,6%, ενώ η βιομηχανική παραγωγή στις ΗΠΑ ανέκαμψε τον Σεπτέμβριο του 2017, καταγράφοντας αύξηση 0,3%, σε αντιστοιχία με τις προσδοκίες των αναλυτών.
Στο «μέτωπο» των εμπορευμάτων, το πετρέλαιο έκλεισε σήμερα με οριακή άνοδο, βρίσκοντας στήριξη στις συνεχιζόμενες γεωπολιτικές εντάσεις στη Μέση Ανατολή, αλλά και στην πρόβλεψη του επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας (IEA) ότι η αγορά πετρελαίου θα εξισορροπηθεί μέσα στο 2018.
Στην αγορά εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, τα συμβόλαια παράδοσης Νοεμβρίου για το σχιστολιθικό πετρέλαιο των ΗΠΑ τερμάτισαν με οριακά κέρδη 0,01 δολ., στα 51,88 δολ. ανά βαρέλι - το υψηλότερο επίπεδο από τις 27 Σεπτεμβρίου 2017 - έχοντας ανέλθει ενδοσυνεδριακά στα 52,25 δολ.
Την ίδια ώρα, το Brent παράδοσης Δεκεμβρίου ενισχύθηκε κατά 0,1% ή 6 σεντς, στα 57,88 δολ. ανά βαρέλι - επίσης το υψηλότερο επίπεδο από τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι και χαμένοι του Dow Jones:


Οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι και χαμένοι του S&P 500:


Οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι και χαμένοι του Nasdaq:

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης