Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προβληματισμός για τη Unicredit – Άνοδος για τη μετοχή, sell off για τα δικαιώματα της ΑΜΚ

tags :
Προβληματισμός για τη Unicredit – Άνοδος για τη μετοχή, sell off για τα δικαιώματα της ΑΜΚ
Παρά τις ελπίδες ότι υπάρχει περίπτωση μέρη της Unicredit να περάσουν στην κατοχή της Allianz, οι επενδυτές φαίνονται ιδιαιτέρως προβληματισμένοι. Μάλιστα, πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης των δικαιωμάτων στην αύξηση κεφαλαίου, οι επενδυτές έδειξαν τις προθέσεις τους, πουλώντας δικαιώματα, τα οποία έφτασαν στο -14% πριν ανασταλεί η διαπραγμάτευση.
Οι μετοχές της UniCredit κατέγραφαν άνοδο 2% νωρίτερα, αλλά κι εκεί σταμάτησε η διαπραγμάτευση τους. Το κλίμα είναι ακόμη ρευστό, ενώ υπενθυμίζεται εδώ ότι την Παρασκευή, οι φήμες ότι ενδιαφέρεται η ασφαλιστική Allianz για ορισμένες δραστηριότητες της ιταλικής τράπεζας Unicredit άλλαξαν το κλίμα, και από το -6% που κατέγραφε η μετοχή, πραγματοποίησε ένα μίνι ράλι ύψους 4%. Μέχρι τότε, οι απώλειες της μετοχής τις τελευταίες 3 συνεδριάσεις ξεπερνούσαν το 37%.
Οι όροι της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου  ύψους 7,5 δισ. ευρώ που αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο της ιταλικής τράπεζας έχουν απογοητεύσει τους επενδυτές, ενώ την ίδια ώρα θεωρούν ότι ο στόχος των κεφαλαίων που θα πρέπει να αντληθούν είναι πολύ μεγάλος.
Η τιμή κάθε νέας μετοχής στην αύξηση κεφαλαίου ορίστηκε στα 1,943 ευρώ, ήτοι discount 43% σε σχέση με το κλείσιμο της αμέσως προηγούμενης ημέρας.
Το δσ της τράπεζας ενέκρινε την έκδοση 3,86 δισ. νέων μετοχών, προσφέροντας την επιλογή για αγορά δύο νέων μετοχών έναντι μίας παλαιάς.
Υπενθυμίζεται ότι στη διάρκεια της περιόδου 2008 -2010 η UniCredit πραγματοποίησε δύο ακόμη αυξήσεις κεφαλαίου, αντλώντας συνολικά 10 δισ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης