Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε νέα ιστορικά υψηλά η Wall Street, με το «βλέμμα» στα εταιρικά αποτελέσματα

Σε νέα ιστορικά υψηλά η Wall Street, με το «βλέμμα» στα εταιρικά αποτελέσματα
Η μετοχή της Netflix κατέγραψε κέρδη 1,6% και τερμάτισε σε ιστορικά υψηλά εν αναμονή των αποτελεσμάτων της
Με κέρδη και νέα ιστορικά υψηλά έκλεισε σήμερα (16/10/2017) η Wall Street, με τους επενδυτές να έχουν στρέψει την προσοχή τους στα εταιρικά αποτελέσματα για το γ’ τρίμηνο του 2017.
Ο Dow Jones industrial average ενισχύθηκε κατά 0,37%, στις 22.957,02 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραψε κέρδη 0,18% και έκλεισε στις 2.557,64 μονάδες, ενώ ο Nasdaq έκλεισε κατά 0,28% υψηλότερα, στις 6.624,01 μονάδες.
Οι επενδυτές ανέμεναν κυρίως τα τριμηνιαία αποτελέσματα της Netflix, που επρόκειτο να ανακοινωθούν μετά το κλείσιμο της Wall Street.
Η μετοχή της Netflix κατέγραψε κέρδη 1,6% και τερμάτισε σε ιστορικά υψηλά (202,6 δολ.) εν αναμονή των αποτελεσμάτων της.
H Netflix ανακοίνωσε ότι πρόσθεσε 5,3 εκατ. συνδρομητές κατά το γ’ τρίμηνο, περισσότερους από ό,τι αναμενόταν, ενώ ανέφερε ότι τα κέρδη της διπλασιάστηκαν, στα 130 εκατ. δολ.






Την ίδια ώρα, το επενδυτικό κλίμα επηρέασαν θετικά και οι χθεσινές (15/10/2017) δηλώσεις της επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), Janet Yellen.
Παρά τον υποτονικό πληθωρισμό, η Yellen δήλωσε την Κυριακή (15/10) πως η οικονομία των ΗΠΑ παραμένει ισχυρή, ενώ πρόσθεσε ότι η ισχύς της αγοράς εργασίας στηρίζει μια σταδιακή αύξηση των επιτοκίων.
Η περίοδος δημοσίευσης αποτελεσμάτων για το γ’ τρίμηνο του 2017 ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα με τις JPMorgan Chase, Citigroup και Bank of America.
Αυτή την εβδομάδα, αναμένονται αποτελέσματα, μεταξύ άλλων, από τις Goldman Sachs, Morgan Stanley, Verizon και Honeywell.
Σύμφωνα με την S&P Capital IQ, οι εταιρείες του δείκτη S&P 500 αναμένεται να παρουσιάσουν μια αύξηση 4% στα κέρδη γ’ τριμήνου.
Οι αμερικανικές μετοχές ενισχύθηκαν ελαφρώς στο σύνολο της προηγούμενης εβδομάδας, αν και ανήλθαν σε νέα ιστορικά υψηλά και αύξησαν τα κέρδη τους από την αρχή του 2017.
Οι τρεις κύριοι δείκτες στη Wall Street ενισχύονται τουλάχιστον κατά 17% το 2017, με τις μετοχές να έχουν βρει στήριξη, μεταξύ άλλων, στις γεωπολιτικές ανησυχίες, αλλά και στις προσδοκίες για τη φορολογική μεταρρύθμιση στις ΗΠΑ.
Μεταξύ των μεγαλύτερων κερδισμένων της σημερινής συνεδρίασης ήταν η μετοχή της Apple (+1,8%), καθώς η KeyBanc Capital αναβάθμισε τη μετοχή του τεχνολογικού κολοσσού σε «overweight», ενώ έθεσε την τιμή-στόχο στα 187 δολ., κατά 19% υψηλότερα σε σχέση με την τιμή κλεισίματός της την Παρασκευή (13/10) στα 156,99 δολ.
Στο «μέτωπο» των εμπορευμάτων, το πετρέλαιο έκλεισε με κέρδη 0,8%, στα 51,87 δολ. ανά βαρέλι - το υψηλότερο επίπεδο από τις 27 Σεπτεμβρίου 2017 - καθώς οι εντάσεις στη Μέση Ανατολή πυροδότησαν ανησυχίες σχετικά με την παγκόσμια προσφορά αργού, ενώ θετικά τον «μαύρο χρυσό» επηρέασε και η αβεβαιότητα γύρω από τη διεθνή συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

Οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι και χαμένοι του Dow Jones:


Οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι και χαμένοι του S&P 500:


Οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι και χαμένοι του Nasdaq:

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης