Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σκωτία: Πρόοδος στις συνομιλίες για το Brexit με το Λονδίνο, αλλά παραμένουν οι διαφωνίες

Σκωτία: Πρόοδος στις συνομιλίες για το Brexit με το Λονδίνο, αλλά παραμένουν οι διαφωνίες
Χρειάζονται περισσότερα για να πάρει η νέα νομοθεσία το «πράσινο φως» από το Εδιμβούργο, δήλωσε ο υπουργός Brexit της Σκωτίας
Η εκτελεστική εξουσία της Σκωτίας έχει σημειώσει κάποια πρόοδο στις συνομιλίες με την κεντρική κυβέρνηση της Βρετανίας σχετικά με την έγκριση νέας νομοθεσίας μετά το Brexit, δήλωσε σήμερα (16/10/2017) ο υπουργός Brexit της Σκωτίας, Michael Russell, προσθέτοντας, όμως, ότι χρειάζονται περισσότερα για να πάρει η νέα νομοθεσία το «πράσινο φως» από το Εδιμβούργο.
«Ήμασταν σε θέση να σημειώσουμε κάποια πρόοδο, συμπεριλαμβανομένης μιας συμφωνίας στις γενικές αρχές που θα πρέπει να διασφαλίσουν τον ρόλο του κοινοβουλίου της Σκωτίας σε ένα πιθανό βρετανικό πλαίσιο», δήλωσε σε Russell.
Ο ίδιος τόνισε ότι έχει πιέσει για μια «επείγουσα βεβαιότητα σχετικά με μια τελική απόφαση για τα δικαιώματα των Ευρωπαίων συμπολιτών μας μετά το Brexit».
Ο Russell δήλωσε ότι η εκτελεστική εξουσία του Εδιμβούργου παραμένει ανίκανη να συστήσει στο κοινοβούλιο της Σκωτίας να συναινέσει στο νομοσχέδιο Brexit, όπως έχει διαμορφωθεί.
Το νομοσχέδιο επιδιώκει να μετατρέψει όλους τους υφιστάμενους νόμους της ΕΕ σε εθνικές νομοθεσίες, ως μέρος του σχεδίου της βρετανικής κυβέρνησης να παράσχει νομική σαφήνεια μετά το Brexit.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης