Τελευταία Νέα
Διεθνή

Mogherini (ΕΕ): Περίμενω από την Ευρωπαϊκή Ένωση να στηρίξει την πυρηνική συμφωνία του Ιράν

Mogherini (ΕΕ): Περίμενω από την Ευρωπαϊκή Ένωση να στηρίξει την πυρηνική συμφωνία του Ιράν
Η επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ τόνισε ότι πρόκειται για μία συμφωνία η οποία «λειτουργεί»
Την πεποίθησή της ότι η συμφωνία του Ιράν με τη Δύση θα έχει την ισχυρή στήριξη από τους υπουργούς Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξέφρασε σήμερα (16/10) η επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ, Federica Mogherini, παρά το γεγονός ότι η συμφωνία έχει δεχθεί το τελευταίο διάστημα την έντονη κριτική του αμερικανού προέδρου Donald Trump.
Συγκεκριμένα, η Mogherini, μιλώντας ενώπιω δημοσιογράφων στο Λουξεμβούργο, τόνισε ότι «πρόκειται για μία συμφωνία η οποία λειτουργεί», αναμένοντας παράλληλα μήνυμα ενότητας και στήριξης από τις Βρυξέλλες, ως «απάντηση» για την επικριτική στάση των ΗΠΑ απέναντι στην Τεχεράνη.
«Είναι μία συμφωνία που χρειαζόμαστε για την ασφάλειά μας και αναμένω από τους υπουργούς σήμερα ένα ισχυρό μήνυμα της ευρωπαϊκής ενότητας, της υποστήριξής της και την πλήρους δέσμευσης για την εφαρμογή της από όλες τις πλευρές», ήταν τα λόγια της Mogherini.
Υπενθυμίζουμε ότι την περασμένη Παρασκευή (16/10) ο αμερικανός πρόεδρος Donald Trump αρνήθηκε να πιστοποιήσει επισήμως ότι η Τεχεράνη συμμορφώνεται με την πυρηνική συμφωνία, παρά το γεγονός ότι οι διεθνείς επιθεωρητές της υποστηρίζουν το αντίθετο.
Μάλιστα, η Ουάσινγκτον πλέον εξετάζει την επιβολή νέων κυρώσεων κατά του Ιράν, οι οποίες είχαν αρθεί σε μεγάλο βαθμό από τότε που ανακοινώθηκε η συμφωνία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης