Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Ο Kurz κατάφερε να κερδίσει τους Ακροδεξιούς στην Αυστρία με την αντιμεταναστευτική του ατζέντα

Reuters: Ο Kurz κατάφερε να κερδίσει τους Ακροδεξιούς στην Αυστρία με την αντιμεταναστευτική του ατζέντα
Ο 31χρονος Sebastian Kurz εκτός απο πρωθυπουργός της Αυστρίας θα είναι και ο νεότερος παγκοσμίως
Η θριαμβευτική επικράτηση του 31 χρονου ηγέτη της αυστριακής κεντροδεξιάς Sebastian Kurz τον κάνει το νεότερο πρωθυπουργό σε ολόκληρο τον κόσμο αν και το Λαϊκό κόμμα του δεν κατάφερε να κερδίσει την αυτοδυναμία.
Το Reuters, αναφερόμενο στην εντυπωσιακή πολιτική πορεία του μέχρι πρότινος υπουργού Εξωτερικών υποστηρίζει ότι ο νέος πρωθυπουργός, που στηρίχτηκε στην αντιμετανατευστική προεκλογική του ατζέντα, θα αναγκαστεί να συνεργαστεί με τους ακροδεξιούς για το σχηματισμό της επόμενης κυβέρνησης.
Πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι η προεκλογική εκστρατεία του κατά του μεταναστευτικού ήταν το κλειδί για να μειώσει την δύναμη του ακροδεξιού FPO το οποίο φαινόταν να κερδίζει σημαντικό έδαφος.
Η επικράτηση του κεντροδεξιού κόμματος του (OVP) με 30,5% έναντι των ακροδεξιών του FPO με 26,8% οριακά μπροστά από τους Σοσιαλδημοκράτες (26,2%) του δίνει καθαρό προβάδισμα.
Ο 31χρονος Kurz ηγήθηκε του λαϊκού κόμματος μόλις τον περασμένο Μάιο ενώ μια από τις σημαντικές επιλογές του ήταν να κρατήσει τις πόρτες όλων των κομμάτων ανοικτές για την περίπτωση που θα χρειαζόταν συνεργάτη για το σχηματισμό κυβέρνησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης