Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυστρία: Ψήφισε ο Alexander Van der Bellen – Τι δήλωσε για τις σημερινές εκλογές

Αυστρία: Ψήφισε ο Alexander Van der Bellen – Τι δήλωσε για τις σημερινές εκλογές
Στις 17:00 (τοπική ώρα, 18:00 ώρα Ελλάδας) κλείνουν οι κάλπες
Στο εκλογικό τμήμα της περιοχής του, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, προσήλθε για να ψηφίσει ο ομοσπονδιακός πρόεδρος της Αυστρίας, Alexander Van der Bellen.
Σε δηλώσεις του αναφορικά με το εκλογικό αποτέλεσμα των σημερινών βουλευτικών εκλογών σημείωσε ότι είναι
 «πολλά είναι πιθανά», υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι ο ίδιος «δεν εμπιστεύεται και πολύ» τις δημοσκοπήσεις.
Εξέφρασε την ελπίδα να είναι υψηλό το ποσοστό  συμμετοχής, υπογραμμίζοντας ότι «το εκλέγειν δεν αποτελεί πολυτέλεια, αλλά είναι υποχρέωση».
Κληθείς να απαντήσει στο αν θα αποδεχόταν τη συμμετοχή του ακροδεξιού Κόμματος των Ελευθέρων στη νέα κυβέρνηση, ανέφερε πως δίνει «μεγάλο βάρος σε μία φιλοευρωπαϊκή κυβέρνηση», ενώ σχετικά με τις διαδικασίες που θα ακολουθήσουν της σημερινής εκλογικής αναμέτρησης είπε ότι την Τρίτη 17/10, μετά την τυπική υποβολή παραίτησης εκ μέρους της κυβέρνησης, θα ζητήσει από τα μέλη της τη συνέχιση της άσκησης των καθηκόντων τους μέχρι την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης.
Σημείωσε δε, ότι στη διάρκεια της εβδομάδας θα υπάρξει πλήθος τηλεφωνημάτων και συνομιλιών.
Ακόμη, εξέφρασε την άποψή του ότι η θέση της Αυστρίας είναι καλύτερη ως μέλος της ΕΕ, σημειώνοντας ότι όλοι θα πρέπει να σκεφτούν τις επιπτώσεις του Brexit.
Υπενθυμίζεται ότι οι κάλπες για τις βουλευτικές εκλογές, στις οποίες προσέρχονται σήμερα 6,4 εκατομμύρια ψηφοφόροι, θα κλείσουν στις 17:00 (τοπική ώρα, 18:00 ώρα Ελλάδας).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης