Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεικτά πρόσημα στις ευρωαγορές, εν μέσω ανησυχιών για Brexit - Νέο ιστορικό υψηλό για τον DAX

Μεικτά πρόσημα στις ευρωαγορές, εν μέσω ανησυχιών για Brexit - Νέο ιστορικό υψηλό για τον DAX
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε κατά 0,3% υψηλότερα, στις 391,42 μονάδες
Με μικρές μεταβολές και μεικτά πρόσημα έκλεισαν σήμερα (13/10/2017) τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τον γερμανικό δείκτη DAX να τερματίζει σε νέα ιστορικά υψηλά επίπεδα, με τους επενδυτές να επικεντρώνονται στην αργή πορεία των διαπραγματεύσεων για το Brexit.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε κατά 0,3% υψηλότερα, στις 391,42 μονάδες, ενώ στο σύνολο της εβδομάδας σημείωσε άνοδο 0,5%.
Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 υποχώρησε κατά 0,28%, στις 7.535,44 μονάδες, ο DAX στη Φρανκφούρτη έκλεισε με οριακή άνοδο 0,07%, στις 12.991,87 μονάδες, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι έκλεισε κατά 0,17% χαμηλότερα, στις 5.351,74 μονάδες.
Οι επενδυτές παρακολουθούν με επιφυλακτικότητα τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην ΕΕ και στη Βρετανία για το Brexit, καθώς, μετά το τέλος του πέμπτου γύρου των συνομιλιών αυτή την εβδομάδα, δεν φαίνεται να έχει σημειωθεί αρκετή πρόοδος, ενώ ο διαπραγματευτής της ΕΕ, Michel Barnier, έκανε λόγο για αδιέξοδο.



Η έλλειψη προόδου σημαίνει ότι η συζήτηση για τη μελλοντική εμπορική σχέση ανάμεσα στις δύο πλευρές θα αναβληθεί, πιθανότατα για τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ τον Δεκέμβριο.
Η στερλίνα σημείωσε σήμερα άνοδο πάνω από το 1,33 δολ., στον απόηχο δημοσιευμάτων που έκαναν λόγο για μια 2ετή παράταση από την ΕΕ σχετικά με τις διαπραγματεύσεις για το Brexit.
Με θετικά πρόσημα έκλεισαν οι περισσότεροι κλάδοι κατά τη σημερινή συνεδρίαση, με εξαίρεση εκείνους των αυτοκινήτων, των τραπεζών και της υγειονομικής περίθαλψης.
Ο ευρωπαϊκός κλάδος πρώτων υλών, εν τω μεταξύ, έκλεισε με κέρδη 2,7%, λαμβάνοντας ώθηση από τα στοιχεία που έδειξαν μια ισχυρή αύξηση των εξαγωγών της Κίνας, αλλά και την άνοδο της τιμής του νικελίου.
Οι κινεζικές εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 8,1% τον Σεπτέμβριο, ενώ οι εισαγωγές σημείωσαν «άλμα» 18,7%.
Η μετοχή της ArcelorMittal - της μεγαλύτερης εταιρείας χάλυβα στον κόσμο - «εκτοξεύτηκε» κατά 7,4%.
Την ίδια ώρα, η μετοχή της BASF - της τρίτης μεγαλύτερης παγκοσμίως εταιρίας χημικών ουσιών για καλλιέργειες - υποχώρησε κατά 0,4%, καθώς η εταιρεία συμφώνησε να εξαγοράσει τις μονάδες σπόρων και ζιζανιοκτόνων της Bayer έναντι 5,9 δισ. ευρώ σε μετρητά.
Εν τω μεταξύ, οι επενδυτές παρακολουθούν τη Σύνοδο Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) και Παγκόσμιας Τράπεζας, στην Ουάσιγκτον.
Ο διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Mario Draghi, υπεραμύνθηκε χθες της νομισματικής πολιτικής που άσκησε η ΕΚΤ κατά τη διάρκεια της κρίσης και συνεχίζει να εφαρμόζει, τονίζοντας πως η πολιτική των μηδενικών επιτοκίων τελικώς αποδείχθηκε επιτυχημένη.
Σήμερα, ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ, Vitor Constancio, δήλωσε πως η ανάκαμψη στην Ευρωζώνη είναι πλέον ευρεία και περισσότερο συγχρονισμένη.




www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης