Τελευταία Νέα
Διεθνή

Constancio (ΕΚΤ): Εντυπωσιακή η δημοσιονομική προσαρμογή από τις χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας

Constancio (ΕΚΤ):  Εντυπωσιακή η δημοσιονομική προσαρμογή από τις χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας
Οι δομικές μεταρρυθμίσεις κλειδί για την οικονομική σύγκλιση στα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης
Η ανάκαμψη στην ευρωζώνη είναι πλέον ευρεία και περισσότερο συγχρονισμένη, όπως τόνισε ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ, Vitor Constancio, μιλώντας σε συνέδριο στην Ουάσιγκτον, στο περιθώριο της Συνόδου ΔΝΤ και Παγκόσμιας Τράπεζας.
Σύμφωνα με τον κ. Costancio οι χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας, συμπεριλαμβανομένης φυσικά και της Ελλάδας, έχουν ολοκληρώσει μία αξιοσημείωτη φάση δημοσιονομικής προσαρμογής.
Αποτέλεσμα αυτής της πορείας είναι η Ευρωζώνη να έχει καταστεί περισσότερο ισχυρή και ανθεκτική έναντι μελλοντικών σοκ, καθώς υπάρχει περιορισμός των ανισορροπιών και καλύτερος συγχρονισμός των οικονομικών κύκλων των κρατών-μελών.
Η Ευρωζώνη, σύμφωνα πάντα με τον αντιπρόεδρο της ΕΚΤ, είναι πλέον καλύτερα προετοιμασμένη ώστε να αντιμετωπίσει τυχόν χρηματοοικονομικά σοκ που μπορούν να προκαλέσουν οι αγορές.
Αυτό, πάντως, που έχει ακόμη ανάγκη η ζώνη του ευρώ είναι να υπάρξει μεγαλύτερη οικονομική σύγκλιση μεταξύ των κρατών-μελών.
«Αυτό αποτελεί την επόμενη θεμελιώδη πρόκληση που θα αντιμετωπίσει η Ευρωζώνη και χρειάζεται να υπάρξουν δομικές και θεσμικές μεταρρυθμίσεις τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο», τόνισε ο κ. Costancio.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης