Τελευταία Νέα
Διεθνή

CNBC: Σφίγγει ο κλοιός για τη Βενεζουέλα - Φεύγουν οι μεγάλοι αγοραστές πετρελαίου

CNBC: Σφίγγει ο κλοιός για τη Βενεζουέλα - Φεύγουν οι μεγάλοι αγοραστές πετρελαίου
Η Βενεζουέλα βασίζεται στο πετρέλαιο για πάνω από το 90% των εσόδων από τις εξαγωγές και τα αμερικανικά διυλιστήρια είναι από τους μεγαλύτερους πελάτες που πληρώνουν μετρητά
Συνεχίζονται τα προβλήματα για τη Βενεζουέλα καθώς ο πέμπτος μεγαλύτερος αγοραστής αργού πετρελαίου η PBF Energy, ανέστειλε τις αγορές από την κρατική εταιρεία πετρελαίου PDVSA όπως αναφέρει το CNBC.
Με την κίνηση αυτή διευρύνονται τα προβλήματα για την κρατική εταιρία πετρελαίου της Βενεζουέλας η οποία πρέπει μέσα στον Οκτώβριο του 2017 να αποπληρώσει ομόλογα που λήγουν αξίας 1,2 δισ. δολαρίων.
Η Βενεζουέλα βασίζεται στο πετρέλαιο για πάνω από το 90% των εσόδων από τις εξαγωγές και τα αμερικανικά διυλιστήρια είναι από τους μεγαλύτερους πελάτες που πληρώνουν μετρητά.
Τον Αύγουστο του 2017 ο αμερικανός πρόεδρος D. Trump υπέγραψε νέες κυρώσεις κατά της Βενεζουέλας οι οποίες αφορούν τον περιορισμό στις συναλλαγές με τα ομόλογα Βενεζουέλας και την πετρελαϊκή εταιρεία Petróleos de Venezuela SA (PDVSA), έτσι ώστε περιορίσει περαιτέρω την ικανότητα του καθεστώτος Maduro να χρηματοδοτηθεί.
Η PBF δεν αγόραζε απευθείας πετρέλαιο από την PDVSA από τις αρχές Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία των εμπορικών ροών του Thomson Reuters.
Η PBF έχει πλέον αυξήσεις τις εισαγωγές πετρελαίου από άλλα έθνη όπως η Κολομβία.
Η PBF αγοράζε τουλάχιστον δύο φορτία 500.000 βαρελιών ανά μήνα από την PDVSA και μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2017 ήταν ο πέμπτος μεγαλύτερος εισαγωγέας πετρελαίου της Βενεζουέλας σύμφωνα με στοιχεία του Reuters.
Τον Σεπτέμβριο τιυ 2017, η PDVSA έχασε ακόμα έναν πελάτη τη βραζιλιάνικη πετροχημική εταιρεία Braskem SA.
Η πτώση της παραγωγής και ποιότητας πετρελαίου συνέβαλε στην επιδείνωση των προβλημάτων για την PDVSA και η κατάσταση επιδεινώθηκε όταν το όνομά της εμφανίστηκε στη λίστα κυρώσεων των ΗΠΑ.
Η χώρα της Νότιας Αμερικής αναζητά πλέον νέους αγοραστές για το πετρέλαιο της από τότε που άρχισαν οι κυρώσεις, σύμφωνα με κυβερνητικούς αξιωματούχους.
Παράλληλα πρόσφατα ξεκίνησε την τιμολόγηση του πετρελαίου της στο κινεζικό γουάν, με στόχο να απεξαρτηθεί από το δολάριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης