Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Η Ελλάδα δέχεται τις τελικές προσφορές για την πώληση του 66% του ΔΕΣΦΑ πριν το τέλος του 2017

Reuters: Η Ελλάδα δέχεται τις τελικές προσφορές για την πώληση του 66% του ΔΕΣΦΑ πριν το τέλος του 2017
Σκοπός είναι να έχουμε δεσμευτικές προσφορές πριν από το τέλος του 2017
Στο τελικό στάδιο βρίσκεται η πώληση του 66% του ΔΕΣΦΑ, καθώς η χώρα μας θέλει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το 2017, όπως αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters.
Η Ελλάδα αναζητά τις τελικές προσφορές από τους επενδυτές που έχουν προεπιλεγεί, για το 66% των μετοχών στο δημόσιο δίκτυο φυσικού αερίου ΔΕΣΦΑ μέχρι το τέλος του 2017, όπως ανέφεραν στο πρακτορείο Reuters δύο πηγές.
Στο πλαίσιο της τελευταίας διεθνούς διάσωσης με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, η Ελλάδα πουλά το 31% στο ΔΕΣΦΑ και η Ελληνική Πετρέλαια το 35% του μεριδίου της στο δίκτυο.
Η χώρα πρέπει να ολοκληρώσει την πώληση μέχρι το τέλος του 2017.
Η ισπανική εταιρεία Regasificador Del Noroeste και η κοινοπραξία Snam, η Enagas της Ισπανίας, η Fluxys του Βελγίου και η ολλανδική Gasunie πήραν τον Σεπτέμβριο πράσινο φως για να διεξάγουν έναν προκαταρτικό διερευνητικό κύκλο εκτιμήσεων, πριν υποβάλουν δεσμευτικές προσφορές.
"Αυτοί (οι υποψήφιοι) βρίσκονται στη διαδικασία πρόσβασης στο χώρο των δεδομένων του ΔΕΣΦΑ", δήλωσε σε δημοσιογράφους αξιωματούχος με γνώση του θέματος.
"Σκοπός είναι να έχουμε δεσμευτικές προσφορές πριν από το τέλος του 2017".
Μια άλλη πηγή δήλωσε ότι οι προσφορές αναμένονται τον Δεκέμβριο.
Το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων της Ελλάδας (ΤΑΙΠΕΔ), που διαχειρίζεται την πώληση, αρνήθηκε να σχολιάσει.
Μια προηγούμενη συμφωνία πώλησης ποσοστού στη SOCAR του Αζερμπαϊτζάν για 400 εκατομμύρια ευρώ το 2016, δεν ολοκληρώθηκε αφού η Αθήνα ενέκρινε νομοθεσία για αύξηση στα τιμολόγια του ΔΕΣΦΑ, μικρότερη από ότι αναμενόταν από την SOCAR.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης