Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΟΠΕΚ: Αυξήθηκε κατά 90 χιλ. βαρέλια η ημερήσια παραγωγή τον Σεπτέμβριο 2017 - Στα 32,75 εκατ. βαρέλια

ΟΠΕΚ: Αυξήθηκε κατά 90 χιλ. βαρέλια η ημερήσια παραγωγή τον Σεπτέμβριο 2017 - Στα 32,75 εκατ. βαρέλια
Η άνοδος οφείλεται κατά κύριο λόγω στην αυξημένη παραγωγή σε Λιβύη, Νιγηρία, Ιράκ και Γκαμπόν
Μία ακόμα άνοδο κατέγραψε η παραγωγή του ΟΠΕΚ για τον Σεπτέμβριο του 2017, σύμφωνα με τη μηνιαία έκθεση του Οργανισμού, περιπλέκοντας για ακόμα μία φορά τις προσπάθειες για περιορισμό της παραγωγής, η οποία θα οδηγήσει με τη σειρά της στην εξισορρόπηση της αγοράς.
Ειδικότερα, η παραγωγή των μελών του ΟΠΕΚ αυξήθηκε κατά 90 χιλ. βαρέλια ημερησίας (+0,27%) σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, στα 32,75 εκατ. βαρέλια συνολικά.
Καθοριστικό ρόλο στη νέα άνοδο διαδραμάτισε η αυξημένη παραγωγή σε Λιβύη, Νιγηρία, Ιράκ και Γκαμπόν, με ορισμένες εξ' αυτών να αποτελούν μόνιμο «αγκάθι» στην προσπάθεια του ΟΠΕΚ να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της παγκόσμιας υπερπροσφοράς.
Μάλιστα, τα σχετικά στοιχεία έρχονται μόλις μία μέρα μετά την ανακοίνωση της Σαουδικής Αραβίας, το μεγαλύτερο μέλος του ΟΠΕΚ, ότι θα εξάγει -7% λιγότερο πετρέλαιο τον Νοέμβριο του 2017 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους.
Παρά το γεγονός ότι η ανακοίνωση της Σαουδικής Αραβίας προσέφερε επαρκή στήριξη στο πετρέλαιο προκειμένου να κινηθεί και πάλι ανοδικά, η μηνιαία έκθεση του ΟΠΕΚ ενδέχεται να ασκήσει νέες πιέσεις, προκαλώντας την υποχώρηση του μαύρου χρυσού.
Υπενθυμίζουμε ότι η συμφωνία του ΟΠΕΚ έχει εν μέρει υπονομευθεί κατά το τρέχον έτος από τη Λιβύη και τη Νιγηρία, δύο χώρες που δεν έχουν συμπεριληφθεί στη συμφωνία, επειδή οι πετρελαϊκές τους βιομηχανίες είχαν υποστεί ζημιές από διάφορες πολιτικές αναταραχές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης