Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Οι ΗΠΑ προσποιούνται ότι πολεμούν το Ισλαμικό Κράτος στη Ιράκ

Ρωσία: Οι ΗΠΑ προσποιούνται ότι πολεμούν το Ισλαμικό Κράτος στη Ιράκ
Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας συνδέει την συνεχή εμφάνιση τρομοκρατών στη Συρία με την ελλειπή αντιτρομοκρατική δράση του Διεθνούς Συνασπισμού
Οξύτατη κριτική απέναντι στις ΗΠΑ άσκησε σήμερα το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας, αναφορικά με την αντιτρομοκρατική τους δράση απέναντι στο Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ, τονίζοντας ότι η Ουάσινγκτον ουσιαστικά «προσποιείται» πλέον ότι μάχεται στην περιοχή, δίνοντας περιθώριο σε μεγαλύτερο αριθμό τζιχαντιστών να εισβάλουν στη Συρία.
Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο εκρπόσωπος του Υπουργείου, Igor Konashenkov, κατά τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου, ο Διεθνής Συνασπισμός, του οποίου ηγούνται οι ΗΠΑ, πραγματοποίησε λιγότερες αεροπορικές επιδρομές στο Ιράκ, ενώ παράλληλα αυξήθηκε ο αριθμός των ένοπλων τρομοκρατών που εισήλθαν στη Συρία, την ίδια στιγμή που οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις καταβάλλουν προσπάθειες για την απελευθέρωση ενός εκ των τελευταίων οχυρών του Ισλαμικού Κράτους, την πόλη Αλ Μαγιαντίν.
Παρά το γεγονός ότι το μεγαλύτερο μέρος της πόλης έχει περικυκλωθεί από τον συριακό στρατό, οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους εξακολουθούν να ανεφοδιάζονται μέσω της κοιλάδας του Ευφράτη, όπου δρα ο Διεθνής Συνασπισμός.
Αν και όπως τονίζει το Υπουργείο, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για την αναπόφευκτη ήττα της τρομοκρατίας στην περιοχή, η αντιτρομοκρατική προσπάθεια του αμερικανικού συνασπισμού αμφισβητείται έντονα.
«Η συνεχιζόμενη τροφοδοσία τρομοκρατών από το Ιράκ εγείρει σοβαρά ερωτήματα σχετικά με τους πραγματικούς στόχους των αντιτρομοκρατικών επιχειρήσεων που διεξάγονται από τις ΗΠΑ και τον λεγόμενο «Διεθνή Συνασπιμό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Konashenkov, προσθέτοντας ότι αυτή η εξέλιξη περιπλέκει την προσπάθεια του συριακού στρατού να επελευθερώσει τα εδάφη που ανήκουν στο Ισλαμικό Κράτος.
Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου αναφέρθηκε στις «καθημερινές απόπειρες» μεταφοράς ενισχύσεων του Ισλαμικού Κράτους από το Ιράνκ στην Αλ Μαγιαντίν, αποτελούμενο από άρτια ένοπολους «μισθοφόρους» σε τεθωρακισμένα οχήματα και φορτηγά με βαρύ οπλισμό.
«Ο συνασπιστός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, ο οποίος υποκρίνεται την αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους, κυρίως στο Ιράκ, τα βλέπει όλα αυτά, αλλά συνεχίζει να ισχυρίζεται ότι πολεμά ενεργά εναντίον των τζιχαντιστών», καταλήγει ο Konashenkov.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης