Τελευταία Νέα
Διεθνή

Barkindo (ΟΠΕΚ): Καλούμε τις ΗΠΑ να βοηθήσουν στην μείωση της παγκόσμιας προσφοράς πετρελαίου

Barkindo (ΟΠΕΚ): Καλούμε τις ΗΠΑ να βοηθήσουν στην μείωση της παγκόσμιας προσφοράς πετρελαίου
Ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού ευελπιστεί ότι ακόμα περισσότερες χώρες θα συνεισφέρουν στην προσπάθεια εξισορρόπησης της αγοράς
Έκκληση προς τους αμερικανούς παραγωγούς σχιστολιθικού προκειμένου να βοηθήσουν στη μείωση της παγκόσμιας προσφοράς πετρελαίου απηύθυνε για ακόμα μία φορά ο γενικός γραμματέας του ΟΠΕΚ, Mohammed Barkindo, προειδοποιώντας ότι ενδεχομένως να χρειαστούν έκτακτα μέτρα το επόμενο έτος προκειμένου να διατηρηθεί τόσο η μεσοπρόθεσμη όσο και η μακροπρόθεσμη εξισορρόπηση της αγοράς.
Ειδικότερα, το Barkindo, μιλώντας σε συνέδριο για την ενέργεια στην Ινδία, δήλωσε ότι «καλούμε τους φίλους μας, στους σχιστολιθικούς κόλπους της Βόρειας Αμερικής, να αναλάβουν το μερίδιο ευθύνης που τους αναλογεί με όλη τη σοβαρότητα που χρειάζεται», προκειμένου να δοθεί τέλος σε αυτόν τον «αξιοσημείωτο τρέχοντα κύκλο της προσφοράς».
«Για την ώρα συμφωνήσαμε αμφότεροι (ΟΠΕΚ και ανεξάρτητοί παραγωγοί ΗΠΑ) ότι έχουμε κοινή ευθήνη για τη διατήρηση της σταθερότητας επειδή δεν είναι επίσης απομωνομένοι από τον αντίκτυπο αυτής της κάμψης», δήλωσε ο Barkindo, αναφερόμενος στη διακύμανση των τιμών του πετρελαίου που ώθησε τον ΟΠΕΚ να προχωρήσει στις περικοπές της παραγωγής του μέχρι τα τέλη του έτους.
«Οι έκκληση από τους ίδιους τους ανεξάρτητους παραγωγούς αφορά την ανάγκη να συνεχίσουμε αυτή την αλληλεπίδραση», συμπλήρωσε ο γενικός γραμματέας του ΟΠΕΚ.
Παράλληλα, εξέφρασε την ελπίδα του ότι και άλλες χώρες, εκτός των ΗΠΑ, θα συνεισφέρουν στην προσπάθεια εξισορρόπησης της αγοράς.
Υπενθυμίζουμε ότι το τρέχον έτος, ενώ ο ΟΠΕΚ και οι χώρες που συμμετέχουν στη συμφωνία μείωσαν την παραγωγή τους για να στηρίξουν τις τιμές του πετρελαίου, η παραγωγή στις ΗΠΑ κατέγραψε άνοδο σχεδόν 10%, οδηγούμενη σε μεγάλο βαθμό από τις εξαγωγές σχιτολιθικού πετρελαίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης