Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακά κέρδη αλλά και επίπεδα ρεκόρ στη Wall Street, με ώθηση από τον τεχνολογικό κλάδο

Οριακά κέρδη αλλά και επίπεδα ρεκόρ στη Wall Street, με ώθηση από τον τεχνολογικό κλάδο
Οι δείκτες βρίσκουν στήριξη στις τεχνολογικές μετοχές μεγάλης κεφαλαιοποίησης
Με οριακά κέρδη άνοιξε σήμερα (9/10/2017) η Wall Street, με τους Dow Jones και Nasdaq να διαπραγματεύονται σε επίπεδα ρεκόρ, βρίσκοντας στήριξη στις τεχνολογικές μετοχές μεγάλης κεφαλαιοποίησης.
Περί τις 16:35, ο Dow Jones Industrial average ενισχυόταν κατά 0,12%, στις 22.800,50 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραφε κέρδη 0,05% και κινείτο στις 2.550,52 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείτο κατά 0,05% υψηλότερα, στις 6.593,15 μονάδες.
Οι μετοχές της Netflix διαπραγματεύονται σε ιστορικά υψηλά επίπεδα, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα αυξήσεις σε ορισμένες τιμές της.
Οι αλλαγές αυτές επηρεάζουν τα νέα μέλη της Netflix, ενώ τα υπάρχοντα μέλη θα ειδοποιηθούν σχετικά με τις τροποποιήσεις στις 19 Οκτωβρίου.



Οι μετοχές της Apple επίσης ενισχύονται σήμερα, καθώς οι αναλυτές της Bank of America Merrill Lynch διατήρησαν την αξιολόγηση «buy» για τον τεχνολογικό κολοσσό, προβλέποντας πως τα κέρδη του θα αυξηθούν σημαντικά σε περίπτωση που εφαρμοστεί το σχέδιο των Ρεπουμπλικάνων για τη φορολογική μεταρρύθμιση, που προβλέπει μείωση του εταιρικού φόρου στο 20%, από το τρέχον 35%.
Οι προοπτικές της φορολογικής μεταρρύθμισης έχουν προσφέρει σημαντική ώθηση στις αμερικανικές μετοχές από την προεδρική εκλογή του Donald Trump στις ΗΠΑ.
Πρόσφατα, η Wall Street κατέστη πιο αισιόδοξη ότι οι Ρεπουμπλικάνοι θα είναι σε θέση να προωθήσουν το σχέδιό τους.
Από τότε, η συνολική αγορά έχει καταρρίψει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο.
Στο «μέτωπο» των εμπορευμάτων, οριακά κέρδη καταγράφουν και οι τιμές του πετρελαίου, μετά τις σημαντικές απώλειες που κατέγραψαν την προηγούμενη εβδομάδα, με τους επενδυτές να έχουν στραμμένη την προσοχή τους στα διάφορα στοιχεία που θα δημοσιοποιηθούν εντός των επόμενων ημερών αναφορικά με την προσφορά και τη ζήτηση.
Περί τις 16:55, το αργό ενισχυόταν κατά 0,5% στα 50 δολ. ανά βαρέλι, ενώ το Brent κινείτο οριακά υψηλότερα, στα 55,6 δολ. ανά βαρέλι.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης