Τελευταία Νέα
Διεθνή

El Pais: Έτοιμος να ασκήσει όλες τις εξουσίες του για να αποτρέψει την ανεξαρτησία στην Καταλονία ο Rajoy

El Pais: Έτοιμος να ασκήσει όλες τις εξουσίες του για να αποτρέψει την ανεξαρτησία στην Καταλονία ο Rajoy
Η Μαδρίτη δεν θα επιτρέψει «καμιά ανακήρυξη ανεξαρτησίας» από πλευράς των Καταλανών εθνικιστών
Το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσει όλες τις εξουσίες που δίνει στην κυβέρνησή το Σύνταγμα της Ισπανίας προκειμένου να αναστείλει την ανεξαρτησία της Καταλονίας διεμήνυσε ο ισπανός πρωθυπουργός Mariano Rajoy.
Σε συνέντευξή του στην ισπανική εφημερίδα El Pais, υποστήριξε πως δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να δεχθεί την ανεξαρτησία της Καταλονίας και προειδοποίησε ότι σκοπεύει να καθαιρέσει την κυβέρνηση της περιφέρειας και να προκηρύξει νέες εκλογές εκεί.
«Δεν αποκλείω απολύτως τίποτε εάν είναι σύννομο.
Το ιδανικό θα ήταν να μη χρειαστεί να εφαρμοστούν ακραίες λύσεις, αλλά για μη γίνει αυτό τα πράγματα θα πρέπει να αλλάξουν», απάντησε.
Ο Mariano Rajoy ζήτησε να σταματήσουν οι απειλές των ηγετών της Καταλονίας.
«Θα ήθελα η απειλή της ανακήρυξης της ανεξαρτησίας να ανακληθεί το συντομότερο δυνατόν», τόνισε.
Διεμήνυσε ότι η Μαδρίτη δεν θα επιτρέψει «καμιά ανακήρυξη ανεξαρτησίας» από πλευράς των Καταλανών εθνικιστών και πρόσθεσε πως ακόμη κι αν αυτή γίνει «δεν θα έχει κανένα αποτέλεσμα».
Προέτρεψε επιπλέον τους «μετριοπαθείς» Καταλανούς εθνικιστές να απομακρύνουν τους ριζοσπάστες.
Πάντως θα παραμείνουν στην Καταλονία οι περίπου 4.000 αστυνομικοί που έστειλε η κυβέρνηση της Μαδρίτης στην περιοχή πριν από το δημοψήφισμα, μέχρι να τερματιστεί η κρίση ενώ δεκάδες χιλιάδες ισπανοί συγκεντρώθηκαν στην Καταλονία ζητώντας από την τοπική και κεντρική κυβέρνηση την έναρξη συνομιλιών.
Η πολιτική αυτή κρίση θεωρείται μεγάλο στοίχημα για την παραμονή του Mariano Rajoy στη εξουσία καθώς φέρει βαρύ το φόρο της βίας στην Καταλονία.
Ο πρωθυπουργός πάντως απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο να προκηρύξει πρόωρες βουλευτικές εκλογές στην Ισπανία εξαιτίας της κρίσης στην Καταλονία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης