Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αντιμέτωπη με έντονη εσωκομματική κριτική η Merkel για το αποτέλεσμα των γερμανικών εκλογών

Αντιμέτωπη με έντονη εσωκομματική κριτική η Merkel για το αποτέλεσμα των γερμανικών εκλογών
Πάντως η 63χρονη καγκελάριος διατηρεί την υποστήριξη της μεγάλης πλειονότητας των στελεχών της χριστιανοδημοκρατικής ένωσης (CDD- CSU) μετά από 12 χρόνια στην ηγεσία της χώρας
Δεν ήταν ευχάριστο το σημερινό απόγευμα (7/10) για τη Γερμανίδα καγκελάριο Angela Merkel η οποία ήταν η κεντρική ομιλήτρια εκδήλωσης της Νεολαίας του χριστιανοδημοκρατικού κόμματος (CDU) στη Δρέσδη.
Δεκατρείς μέρες μετά τις εκλογές (24/9) που μείωσαν τη στήριξη στην Χριστιανοδημοκρατική Ένωση στο χαμηλότερο επίπεδο από το 1949, η Merkel βρέθηκε αντιμέτωπη με την κριτική συνέδρων και της νεολαίας, πως απομακρύνει το CDU από τις συντηρητικές ρίζες του.
Πάντως η 63χρονη καγκελάριος διατηρεί την υποστήριξη της μεγάλης πλειονότητας των στελεχών της χριστιανοδημοκρατικής ένωσης (CDD- CSU) μετά από 12 χρόνια στην ηγεσία της χώρας, αν και θέματα όπως το προσφυγικό έπληξαν την εικόνα της, παρατηρεί του Bloomberg.
«Αυτό μπορεί να φανεί σαν να τετραγωνίζουμε τον κύκλο, αλλά με λίγη καλή θέληση μπορεί να είναι δυνατό», σημείωσε η Merkel για τις εκκλήσεις του CSU να τεθεί ένα ανώτατο όριο μετανάστευσης, το οποίο απέρριψε και πάλι κατά τη διάρκεια της ομιλίας της στη Δρέσδη.
«Είναι σαφές ότι οι διαπραγματεύσεις είναι δύσκολες με το FDP και τους Πράσινους», τόνισε σχετικά με τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας.
Η στήριξη στη χριστιανοδημοκρατική ένωση της Merkel μειώθηκε στις εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου κατά σχεδόν 9 ποσοστιαίες μονάδες στο 32,9%.
Αυτό αφήνει την μεγαλύτερη πολιτική ομάδα της Γερμανίας να εξαρτάται από την ένωση με δύο μικρότερα κόμματα, αφού οι Σοσιαλδημοκράτες έπεσαν στο 20,5% και δήλωσαν ότι εγκαταλείπουν τον συνασπισμό τους με τη Merkel.
«Το SPD  δεν είναι σε θέση να κυβερνά σε εθνικό επίπεδο για το άμεσο μέλλον», ανέφερε η Merkel.
Πολλοί αντιπρόσωποι στη σημερινή (7/10) εκδήλωση κατηγόρησαν τη Merkel πως βοήθησε στην αύξηση των ποσοστών της ακροδεξιάς Εναλλακτικής για τη Γερμανία (AfD) με την πολιτική ανοιχτών συνόρων στο προσφυγικό.
Οι εκλογές ήταν μια «συντριπτική ήττα»για την ένωση CDU-CSU σημείωσε ο Hans Reichhart, ένας εκπρόσωπος της Βαυαρίας ενώ ένας άλλος προέτρεψε την καγκελάριο να παραιτηθεί.
Η Merkel εμφανίστηκε ψύχραιμη στην κριτική ενώ έκανε αποδεκτό το αίτημα της νεολαίας του CDU η συμφωνία για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας με τους Ελεύθερους Δημοκράτες (FDP) και τους Πράσινους να τεθεί σε ψηφοφορία σε συνέδριο του κυβερνώντος κόμματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης