Τελευταία Νέα
Διεθνή

Skynews: Στους 11 ανέρχονται οι τραυματίες από το αμάξι που έπεσε σε πεζούς κοντά σε μουσείο του Λονδίνου

Skynews: Στους 11 ανέρχονται οι τραυματίες από το αμάξι που έπεσε σε πεζούς κοντά σε μουσείο του Λονδίνου
Πανικός επικράτησε και σε κοντινό σταθμό του μετρό, όπου όταν άνοιξαν οι πόρτες ο κόσμος έτρεχε γρήγορα να φύγει
Τουλάχιστον 11 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί από το αυτοκίνητο που ανέβηκε σε πεζοδρόμιο έξω από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στο δυτικό Λονδίνο, σύμφωνα με το Skynews.
Ένας άνδρας έχει συλληφθεί και υπάρχει και βίντεο από κινητό που δείχνει δύο αστυνομικούς να τον ακινητοποιούν.
Η αστυνομία περιέγραψε το περιστατικό ως "σύγκρουση" και ερευνά κάθε πιθανό κίνητρο.
Ο ανταποκριτής του Skynews για εσωτερικές υποθέσεις Mark White ανέφερε επίσης ότι η αντιτρομοκρατική και η Scotland Yard είναι σε επιφυλακή για το ενδεχόμενο να χαρακτηριστεί το περιστατικό τρομοκρατικό.
Η μητροπολιτική αστυνομία ανακοίνωσε από την πλευρά της ότι δέχτηκε κλήση το Σάββατο 7 Οκτωβρίου στις 14:21 (16:21 ώρα Ελλάδας) για μία σύγκρουση στο South Kensington.
"Πιστεύεται ότι ένας αριθμός πεζών τραυματίστηκε και έσπευσαν ασθενοφόρα στο σημείο, ενώ ένας άνδρας κρατείται και οι έρευνες για τις συνθήκες και το κίνητρο του συμβάντος είναι σε εξέλιξη".
Το μουσείο με ανάρτησή του στο Twitter έκανε από την πλευρά του λόγο για "πολύ σοβαρό περιστατικό" και ενημέρωσε ότι συνεργάζεται με την αστυνομία.
Τουλάχιστον δύο ασθενοφόρα και αρκετά περιπολικά κατέφθασαν στο σημείο, ενώ επικράτησε πανικός στον σταθμό του South Kensington, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, που είπε ότι οι πόρτες του σταθμού άνοιξαν και περίπου 50 άτομα έτρεξαν γρήγορα προς τα έξω.
"Υπήρχε πραγματικά μεγάλος πανικός" ανέφερε χαρακτηριστικά.
Για το περιστατικό ενημερώθηκε και η Theresa May, ενώ ολόκληρη η Βρετανία βρίσκεται σε συναγερμό που χαρακτηρίζεται "σοβαρός" και είναι το δεύτερο μεγαλύτερο επίπεδο που υπάρχει.
Επί της ουσίας, σημαίνει ότι μία τρομοκρατική επίθεση είναι πιθανή.
Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει βιώσει μία σειρά τρομοκρατικών επιθέσεων τον τελευταίο χρόνο, συμπεριλαμβανομένων δύο με αμάξια να χτυπούν πεζούς στο Λονδίνο και μία βομβιστική επίθεση σε συναυλία στο Μάντσεστερ που στοίχισε τη ζωή σε 22 ανθρώπους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης