Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο «απογοητευμένος» Trump προσέγγισε τους Δημοκρατικούς στη Γερουσία για την κατάργηση του Obamacare

Ο «απογοητευμένος» Trump προσέγγισε τους Δημοκρατικούς στη Γερουσία για την κατάργηση του Obamacare
Ο Trump επανέλαβε στον Schumer την πρόθεσή του να αντικαταστήσει τον υπάρχοντα νόμο για την υγειονομική περίθαλψη με έναν άλλο
Τη στήριξη των Δημοκρατικών επιζητά ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, σε ένα «σπουδαίο» όπως το χαρακτήρισε νομοσχέδιο, το οποίο θα αντικαταστήσει το Obamacare, τον νόμο του προκατόχου του για την υγειονομική περίθαλψη.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ γνωστοποίησε σήμερα (7/10), πως κάλεσε τον επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Γερουσία, Chuck Schumer να διερευνήσουν από κοινού το ενδεχόμενο συνδιαμόρφωσης ενός νομοσχεδίου μετά τις αποτυχημένες προσπάθειες των Ρεπουμπλικάνων να αποσυρθεί ο νόμος.
Κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής τους επικοινωνίας ο Trump επανέλαβε στον Schumer την πρόθεσή του να αντικαταστήσει τον υπάρχοντα νόμο για την υγειονομική περίθαλψη με έναν άλλο. 
Ο ηγέτης των Δημοκρατικών στη Γερουσία πάντως απέρριψε κάθε ενδεχόμενο συνδρομής του κόμματός του στην κατάργηση του νόμου.
«Είπα στον πρόεδρο ότι αυτό είναι έξω από το τραπέζι»,  είπε χαρακτηριστικά ο Schumer.
«Αν θέλει να συνεργαστεί για τη βελτίωση του υφιστάμενου συστήματος υγειονομικής περίθαλψης, εμείς οι Δημοκρατικοί είμαστε ανοιχτοί στις προτάσεις του», πρόσθεσε.
Οι Ρεπουμπλικάνοι απέτυχαν αρκετές φορές το 2017 στην προσπάθειά τους να καταργήσουν τον αρκετά δημοφιλή νόμο του πρώην προέδρου Barack Obama,
O Trump έχει εκφράσει επανειλημμένα την απογοήτευσή του ακόμη και για στελέχη των Ρεπουμπλικάνων, εξαιτίας της αδυναμίας, που παρατηρείται στην αντικατάσταση του Obamacare από άλλο νομοσχέδιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης