Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μήνυμα Obama για τη συμφωνία για το Κλίμα - Να μην καταδικάσουμε το μέλλον των παιδιών μας

Μήνυμα Obama για τη συμφωνία για το Κλίμα - Να μην καταδικάσουμε το μέλλον των παιδιών μας
Είμαστε η πρώτη γενιά που αισθάνεται τον αντίκτυπο της κλιματικής αλλαγής και η τελευταία που μπορεί να δράσει για να την αντιμετωπίσει
«Η κλιματική αλλαγή δεν είναι πλέον μια θεωρία, δεν είναι πλέον ένα ζήτημα για το οποίο μπορούμε να αναβάλλουμε τη λήψη αποφάσεων, είναι εδώ, στο παρόν», υπογράμμισε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Barack Obama, στη Σύνοδο για την Πράσινη Ενέργεια, στην Κόρδοβα της Αργεντινής.
«Εάν επωφεληθούμε από αυτή την κρίσιμη στιγμή, θα μας δοθεί η ευκαιρία να καθυστερήσουμε ή ακόμη και να σταματήσουμε μια τάση που μπορεί να αποδειχθεί καταστροφική», συνέχισε ο Obama, ο οποίος είναι από τους ισχυρούς υποστηρικτές της συνθήκης του Παρισιού για το κλίμα, την οποία απειλεί να καταργήσει ο αμερικανός πρόεδρος Trump.
«Δεν μπορούμε να καταδικάσουμε τα παιδιά μας σε ένα μέλλον το οποίο δεν θα μπορούν να αποκαταστήσουν.
Είμαστε η πρώτη γενιά που αισθάνεται τον αντίκτυπο της κλιματικής αλλαγής, αλλά είμαστε επίσης η τελευταία γενιά που μπορεί να δράσει για να την αντιμετωπίσει», υπογράμμισε.
Ο πρώην πρόεδρος σημείωσε ακόμη πως, παρά την επικείμενη αποχώρηση από τη συμφωνία του Παρισιού και τη διαφορετική προσέγγιση της νέας αμερικανικής κυβέρνησης, η «καλή είδηση» είναι πως οι ΗΠΑ θα επιτύχουν τους στόχους που είχαν θέσει.
«Διότι ένα μεγάλο μέρος αυτού που κάναμε είναι τώρα ενταγμένο στην οικονομία μας και στην κουλτούρα μας.
Διότι οι Πολιτείες μας και πόλεις μας, τα πανεπιστήμιά μας, οι μεγάλες επιχειρήσεις μας, έκαναν σαφές ότι θα συνεχίσουν να προχωρούν για το καλό των επόμενων γενεών», έκρινε.
Ο πρώην αμερικανός πρόεδρος προειδοποίησε πως η συμφωνία του Παρισιού δεν θα επιλύσει από μόνη της την κρίση της κλιματικής αλλαγής και πρότεινε να τεθούν πιο τολμηροί στόχοι στο μέτρο που η τεχνολογία εξελίσσεται.
Πρέπει να υπάρξει αντίδραση έναντι όσων «προσπαθούν να διασπείρουν παραπληροφόρηση και να αρνηθούν την επιστήμη» και πρέπει να «επιμορφώσουμε τους φίλους μας, τις οικογένειές μας, τους συναδέλφους μας, να περιγράψουμε τι διακυβεύεται», τόνισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης