Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Toyota θα κατασκευάσει το νέο Auris στη Μ. Βρετανία, αναλόγως της πορείας του Brexit

tags :
Η Toyota θα κατασκευάσει το νέο Auris στη Μ. Βρετανία, αναλόγως της πορείας του Brexit
Τον Μάρτιο του 2017, η εταιρεία δήλωσε ότι θα επενδύσει 240 εκατομμύρια λίρες για την αναβάθμιση μίας νέας πλατφόρμας για την κατασκευή αυτοκινήτων
Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Toyota σκοπεύει να κατασκευάσει το επόμενης γενιάς Auris στο εργοστάσιο της στη Μεγάλη Βρετανία, με την προϋπόθεση ότι η κυβέρνηση θα εξασφαλίσει μια μεταβατική συμφωνία για το Brexit, όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters.
Η τελική απόφαση πρόκειται να ληφθεί μέχρι το τέλος του 2017, σύμφωνα με πηγές και ένα κυβερνητικό ενημερωτικό έγγραφο που επικαλείται το Reuters.
Το νέο Auris θα κρατήσει ένα από τα μεγαλύτερα εργοστάσια αυτοκινήτων της Βρετανίας σε λειτουργία, θα εξασφαλίσει χιλιάδες θέσεις εργασίας και θα τύχει θερμής υποστήριξης από την πρωθυπουργό Theresa May.
Η Toyota κατασκευάζει τη σημερινή γενιά των hatchbacks Auris στο εργοστάσιο της στο Burnaston, με τη σύμβαση να λήγει το 2021, αλλά οι επιχειρήσεις λαμβάνουν αποφάσεις έως και τρία χρόνια εκ των προτέρων για να οργανώσουν την παραγωγή τους.
"Η διοίκηση της Toyota UK έχει μία υπόθεση εργασίας, ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα διατηρήσει την επόμενη γενιά Auris ,επειδή είναι πολύ νωρίς για να καθορίσει τη φύση της εμπορικής σχέσης με την ΕΕ", δήλωσε μία από τις δύο πηγές εξοικειωμένες με το θέμα στο Reuters.
"Πιστεύουν ότι θα υπάρξει μια μεταβατική περίοδος", σύμφωνα με την πηγή που ανέφερε ότι η επιχείρηση είναι πολύ πιθανό να κατασκευάσει την επόμενη γενιά Auris στη Βρετανία.
Τον Μάρτιο του 2017, η εταιρεία δήλωσε ότι θα επενδύσει 240 εκατομμύρια λίρες για την αναβάθμιση μίας νέας πλατφόρμας για την κατασκευή αυτοκινήτων, αλλά δεν έχει επιβεβαιώσει ποια μοντέλα θα κατασκευάζει με αυτήν.
Η απόφαση για την επένδυση στην πλατφόρμα, βοήθησε κυβερνητική επιστολή που καθησύχαζε την επιχείρηση σχετικά με τις εμπορικές συμφωνίες μετά το Brexit.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης