Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Χαλάρωση των κανόνων ελέγχου της Wall Street προωθεί το υπουργείο Οικονομικών

ΗΠΑ: Χαλάρωση των κανόνων ελέγχου της Wall Street προωθεί το υπουργείο Οικονομικών

«Οι αγορές μπορούν να αποτελέσουν παράγοντα ώθησης της οικονομικής ανάπτυξης», υποστήριξε ο Mnuchin
Προτάσεις για να υπάρξει χαλάρωση των κανόνων ελέγχου της Wall Street εξέδωσε σε report του το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών, τονίζοντας ότι με αυτόν τον τρόπο θα ενθαρρυνθεί η ανάπτυξή των αμερικανικών κεφαλαιακών αγορών.
«Αλλάζοντας το σύστημα ελέγχου, μπορούμε να κάνουμε τις αμερικανικές κεφαλαιακές αγορές μία πραγματική πηγή οικονομικής ανάπτυξης», υπογραμμίζει σε δήλωσή του που συνοδεύει το report, ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Steven T. Mnuchin.

Μεταξύ των προτάσεων του αμερικανικού ΥΠΟΙΚ συμπεριλαμβάνονται:

- η κατάργηση ορισμένων κανόνων που ισχύουν στη νομοθεσία Dodd-Frank Act, μεταξύ των οποίων η υποχρέωση δημοσίευσης των ετήσιων αποδοχών που λαμβάνουν οι εργαζόμενοι σε μία εταιρεία σε σύγκριση με το αντίστοιχο εισόδημα του επικεφαλής της,

- αύξηση του ποσού που μπορεί να αντλήσει μία εταιρεία μέσω crowdfunding στα πέντε εκατ. δολάρια από ένα εκατ. που είναι αυτή τη στιγμή,

- άνοιγμα των private αγορών σε περισσότερους επενδυτές και επαναπροσδιορισμός του όρου «εξουσιοδοτημένος επενδυτής» («accredited investor»).

Παράλληλα το αμερικανικό υπουργείο υπογραμμίζει στην έκθεσή του ότι έχει καταγραφεί μείωση, την τελευταία 20ετία, κατά σχεδόν 50% των αμερικανικών εταιρειών που είναι εισηγμένες στις αγορές, με τον αριθμό των IPOs ανά έτος να έχει φθάσει στις 188, ενώ πριν από την κρίση του 2008 είχε αγγίξει τις 325.
Επιπρόσθετα το αμερικανικό ΥΠΟΙΚ προτείνει SEC και Commodities Futures Trading Commission (οι δύο εποπτικές αρχές των ΗΠΑ) να συνεργαστούν μεταξύ τους ώστε να μην υπάρχει αλληλοκάλυψη εποπτείας.





www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης