Τελευταία Νέα
Διεθνή

Williams (Fed): Η αμερικανική οικονομία παραμένει σε καλή πορεία παρά τους τυφώνες

Williams (Fed): Η αμερικανική οικονομία παραμένει σε καλή πορεία παρά τους τυφώνες
Ο επικεφαλής της San Francisco Fed τόνισε ότι αναμένει ο πληθωρισμός να φτάσει το στόχο του 2%
Την πεποίθησή του ότι η οικονομία των ΗΠΑ παραμένει σε καλό δρόμο παρά τους πρόσφατους τυφώνες Harvey και Irma, εξέφρασε σήμερα (5/10) ο πρόεδρος της San Francisco Fed, John Williams, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο St. Louis.
Ειδικότερα, ο επικεφαλής της San Francisco Fed εμφανίστηκε καθυσηχαστικός αναφορικά με τις ζημιές που προκάλεσαν οι τυφώνες το προηγούμενο διάστημα, ενώ εξέφρασε την πεποίθησή του ότι ο πληθωρισμός θα καταφέρει να αγγίξει το στόχο του 2% της τράπεζας.
Παράλληλα, τόνισε ότι η Αμερικανική Ομοσπονδιακή Τράπεζα είναι σε θέση να αυξήσει τα επιτόκιά της, ενισχύοντας τις εκτιμήσεις των τελευταίων εβδομάδων.
Ωστόσο, προειδοποίησε ότι σε περίπτωση υπερβολικής ανόδου του πληθωρισμού, θα μπορούσε να διογκωθεί η «φούσκα» στα περιουσιακά στοιχεία.
Σε ότι αφορά το μακροπρόθεσμο διάστημα, ο Williams δήλωσε ότι «η Fed θα στηριχθεί περισσότερο σε μη συμβατικά εργαλείο στο μέλλον», ενώ παράλληλα αναφέρθηκε και στις υποχρεωτικές περικοπές που λαμβάνουν χώρα στις πληρωμές του συστήματος Υγείας, τονίζοντας ότι αυτή η εξέλιξη επιβραδύνει τον πληθωρισμό.
Τέλος, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η ανεργία της χώρας θα υποχωρήσει ελαφρώς κάτω από το 4%, δείγμα της δυναμικής που διατηρεί το τελευταίο διάστημα η αγορά εργασίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης