Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σ. Αραβία: Οι πετρελαϊκές συμφωνίες με τη Ρωσία βοήθησαν στη σταθερότητα της αγοράς

Σ. Αραβία: Οι πετρελαϊκές συμφωνίες με τη Ρωσία βοήθησαν στη σταθερότητα της αγοράς
Ο υπουργός Ενέργειας Khalid al-Falih τόνισε ότι η χώρα θα παραμείνει αφοσιωμένη στις περικοπές της παραγωγής της
Τη θέση ότι οι συμφωνίες που επιτεύχθηκαν μεταξύ Ρωσίας και Σαουδικής Αραβίας για την παγκόσμια υπερπροσφορά πετρελαίου βοήθησαν στη σταθεροποίηση της ενεργειακής αγοράς διατύπωσε σήμερα (5/10) ο υπουργός Ενέργειας της δεύτερης, Khalid al-Falih, κατά τη διάρκεια του ετήσιου ενεργειακού συνεδρίου στη Μόσχα.
Ειδικότερα, ο σαουδάραβας υπουργός τόνισε ότι οι δύο χώρες βοήθησαν να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία της συμφωνίας ΟΠΕΚ, η οποία ολοκληρώνεται τον Μάρτιο του 2018 και έχει ως στόχο τη μείωση των αποθεμάτων παγκοσμίως.
«Θα παραμείνουμε αφιοσιωμένοι στις περικοπές της παραγωγής πετρελαίου», δήλωσε χαρακτηριστικά ο al-Falih, ενθαρρύνοντας παράλληλα και τις υπόλοιπες χώρες που συμμετέχουν στη συμφωνία να πράξουν το ίδιο.
Επιπλέον, ο ίδιος καλωσόρισε τη συμβολή του αμερικανικού σχισθολιθικού στα αποθέματα πετρελαίου, καθώς η παγκόσμια ζήτηση για το αργό αυξάνονται.
«Δε με ενοχλεί καθόλου η άνοδος του σχιστολιθικού, η οποία θα ξαναέρθει το 2018», ανέφερε ο σαουδάραβας υπουργός, για να εκφράσει την πεποίθησή του ότι «η αγορά μπορεί να το απορροφήσει».
Τα σχόλια του al-Falih έρχονται μόλις μία μέρα μετά τις δηλώσεις του ρώσου προέδρου Vladimir Putin ότι η συμφωνία ΟΠΕΚ θα μπορούσε να επεκταθεί ακόμα και μέχρι τα τέλη του 2018, εφόσον το συμφωνήσουν οι εμπλεκόμενες χώρες.
Παράλληλα, ο υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας, Alexander Novak, δήλωσε ότι η Μόσχα θα στηρίξει την πιθανή συμμετοχή πρόσθετων χωρών στη συμφωνία, καθώς και ότι είναι ικανοποιημένος από τις τρέχουσες τιμές του πετρελαίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης