Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Εγκρίθηκε το νομοσχέδιο που επιτρέπει την κυκλοφορία αυτοοδηγούμενων αυτοκινήτων

ΗΠΑ: Εγκρίθηκε το νομοσχέδιο που επιτρέπει την κυκλοφορία αυτοοδηγούμενων αυτοκινήτων
Αρκετοί Ρεπουμπλικανοί γερουσιαστές ήταν υπέρ των φορτηγών, αλλά οι Δημοκρατικοί κατέστησαν σαφές ότι δεν θα υποστήριζαν το νομοσχέδιο αν περιλάμβανε μεγαλύτερα οχήματα
Η Επιτροπή Εμπορίου της Γερουσίας των ΗΠΑ, την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017, ενέκρινε ομόφωνα νομοσχέδιο, για να δρομολογηθεί η κυκλοφορία των αυτοοδηγούμενων αυτοκινήτων, χωρίς να ελέγχονται από ανθρώπους, μία απόφαση που θα θέσει τέλος στην αντίθεση των ρυθμιστικών αρχών στις αμερικανικές πολιτείες. 
Το νομοσχέδιο πρέπει ακόμη να εγκριθεί από τη Γερουσία.
Η Βουλή των ΗΠΑ πέρασε ένα παρόμοιο νομοσχέδιο τον περασμένο μήνα ομόφωνα.
Η General Motors, η Alphabet, η Ford Motor και άλλες εταιρείες έχουν ασκήσει πιέσεις για τη νομοθεσία ορόσημο.
Παρά ορισμένες διαφωνίες από τους Ρεπουμπλικάνους, το νομοσχέδιο της Γερουσίας δεν εγκρίνει την τεχνολογία αυτοοδήγησης, για τα μεγάλα εμπορικά φορτηγά, αφού τα συνδικάτα εξέφρασαν ανησυχίες για την ασφάλεια και τις θέσεις εργασίας.
Το μέτρο, η πρώτη σημαντική ομοσπονδιακή νομοθεσία, που αποσκοπεί στην επιτάχυνση των αυτοοδηγούμενων αυτοκινήτων στην αγορά, θα επιτρέψει στις αυτοκινητοβιομηχανίες να εξαιρεθούν από τους ισχύοντες κανόνες ασφαλείας που απαγορεύουν τα οχήματα χωρίς ανθρώπινο έλεγχο.
Αρκετοί Ρεπουμπλικανοί γερουσιαστές ήταν υπέρ των φορτηγών, αλλά οι Δημοκρατικοί κατέστησαν σαφές ότι δεν θα υποστήριζαν το νομοσχέδιο αν περιλάμβανε μεγαλύτερα οχήματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης