Τελευταία Νέα
Διεθνή

Keller (Ευρωπαίοι Πράσινοι): Υπόσχομαι στην Ελλάδα ότι θα αγωνιστούμε για τον τερματισμό της λιτότητας

Keller (Ευρωπαίοι Πράσινοι): Υπόσχομαι στην Ελλάδα ότι θα αγωνιστούμε για τον τερματισμό της λιτότητας
Η Γερμανίδα ευρωβουλευτής και στέλεχος των Πράσινων επεσήμανε ότι εξίσου σημαντική είναι και η ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης 
Αυτό που μπορώ να υποσχεθώ στην Ελλάδα είναι ότι στις διαπραγματεύσεις μας για τον σχηματισμό κυβέρνησης θα αγωνιστούμε για ευρωπαϊκή αλληλεγγύη και τερματισμό της λιτότητας, δηλώνει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων η Γερμανίδα ευρωβουλευτής και ηγετικό στέλεχος των Πρασίνων Ska Keller, προσθέτοντας ότι εξίσου σημαντική είναι η τρίτη αξιολόγηση αλλά και να βοηθηθεί κάθε θετική εξέλιξη της Ελλάδας από την Ευρώπη.
Ειδικότερα, μιλώντας ως φίλη της Ελλάδας, την οποία επισκέπτεται πολύ συχνά, λέει ότι τα πράγματα για την Ελλάδα πάνε καλύτερα, αλλά «είναι σημαντικό πώς θα οργανώσουμε εντός της Ευρώπης την αλληλεγγύη, καθώς σημαντική είναι και η τρίτη αξιολόγηση, αλλά σημαντικό είναι επίσης πώς θα τοποθετηθεί η Ευρώπη, γιατί πρέπει να βοηθηθεί κάθε θετική εξέλιξη στην Ελλάδα».
Ως προς ενδεχόμενες επιπτώσεις μιας μελλοντικής γερμανικής κυβέρνησης στο ελληνικό ζήτημα λέει ότι θα εξαρτηθεί από τον νέο συνασπισμό, αλλά «αυτό που μπορώ να υποσχεθώ είναι ότι για τους Πράσινους η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη είναι αίτημα-κλειδί.
Είναι πολύ σημαντικό για μας και θα το παλέψουμε».
Ενα από τα «αιτήματα-κλειδιά» για τη συμμετοχή των Πράσινων σε μια κυβέρνηση «Τζαμάικα» -Βαυαροί Χριστιανοκοινωνιστές, Χριστιανοδημοκράτες, Φιλελεύθεροι και Πράσινοι- είναι «αλληλεγγύη και όχι λιτότητα στην Ευρώπη». Και σ ‘αυτό το σημείο θα είναι σκληρές οι διαπραγματεύσεις, γιατί οι Φιλελεύθεροι είναι αντίθετοι σ’ αυτό και οι Βαυαροί επίσης, δηλώνει η Σκα Κέλερ.
Τέλος, τονίζει ότι οι διαπραγματεύσεις θα είναι «μακρές και δύσκολες» και δεν αποκλείει την αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης «Τζαμάικας» και τελικά τη δημιουργία μεγάλου συνασπισμού Χριστιανοδημοκρατών - Σοσιαλδημοκρατών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης